5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Kütüphane Haftası hazırlıkları

 Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Zeki Taştan'ın başkanlığında, 45. Kütüphaneler Haftası hazırlıkları ile ilgili bir toplantı düzenlendi.

Hafta dolayısı ile yapılacak programları belirlemek amacıyla düzenlenen toplantıya, Şube Müdürü Mahmut Yamaç, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Mustafa Ünal, Erciş Kütüphane Müdürü vekili Mustafa Sancak, Muradiye Kütüphane Müdürü Vekili İsmail Yavrutürk, Gürpınar İlçe Halk Kütüphanecisi Mehmet Akif Karacan, Özalp İlçe Halk Kütüphanecisi Özgür Doğan ve Edremit İlçe Halk Kütüphane Memuru İbrahim İlhan katıldı.

Görüşmeler sonucu ilk kutlamaların 1 Nisan günü İl Halk Kütüphanesi'nde yapılması kararlaştırıldı. Program gereği saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından çeşitli konuşmalar yapılacak, müzik dinletisinin ardından yıl içinde kütüphaneye devam eden ve davranışlarıyla örnek gösterilebilecek öğrenciler ile kütüphane hizmetlerine katkıda bulunanlara plaket verilecek, Özgüven Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin 'Engelsiz Resim ve Okuma Materyalleri' ile İl Halk Kütüphanesi'ne yeni gelen kitaplar sergilenecek.

Hafta dolayısı ile Muradiye ve Erciş ilçelerinde de 3 Nisan günü birer program düzenlenecek. Açılış töreninin ardından İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Zeki Taştan 'Okumak Üzerine' konulu birer konuşma yapacak, öğrencilere kitap okumayı sevdiren ve onları kütüphaneye teşvik eden üç öğretmen ile en çok kitap okuyan üç öğrenci ödüllendirilip sergi açılacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2009 Cumartesi 13:54:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?