2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Lafarge'ye ziyaret

Van Valisi Özdemir Çakacak, Lafarge Van Çimento Fabrikası'nı ziyaret etti, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan 400 yataklı Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatı ile Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) Van Santralları İşletme Müdürlüğü Engil Hidro Elektrik Santrali'nde incelemelerde bulundu. 

Sabah saatlerinde Edremit ilçesinde bulunan Lafarge Van Çimento Fabrikası'nı ziyaret eden Vali Çakacak, Edremit İlçe Kaymakamı Mehmet Nuri Başaran ve Fabrika Genel Müdürü Murat İdris Sela tarafından karşılandı. 

Genel Müdür Sela'dan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Çakacak, daha sonra voltaj düşüklüğü sebebiyle Van'da sık sık yaşanan elektrik kesintilerini yerinde tespit etmek amacıyla Çiçekli beldesinde bulunan Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) Van Santralleri İşletme Müdürlüğü Engil Hidro Elektrik Santrali'ne geçti. EÜAŞ Teknik Müdür Yardımcısı Abdurrahman Cacim tarafından karşılanan Vali Çakacak, elektrik üretiminin yapıldığı santrallerde inceleme yaparak bilgi aldı. 

Vali Çakacak daha sonra Süphan Mahallesi'nde TOKİ tarafından yaptırılan 400 yataklı Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatında inceleme ve denetim yaptı. Hastane inşaatı çalışmaları hakkında ilgililerden bilgi alan Vali Özdemir Çakacak, "Hastane inşaatının hızlı bir şekilde devam etmesi beni gerçekten mutlu etti. 

Umarım bir aksilik çıkmaz ve zamanından önce hastane inşaatı tamamlanarak vatandaşımıza hizmet vermeye başlar" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 19:11:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?