7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Lise öğrencilerinden örnek davranış

Van’da diyaliz hastası lise son sınıf öğrencisi Pelin Beyde’nin ilkokul arkadaşları, tedavi giderlerinin karşılanması amacıyla topladıkları yaklaşık 1 milyar lirayı, açılan banka hesabına yatırdılar.

Ticaret Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi olan Pelin Beyde, uzun süre önce çektiği böbrek rahatsızlığını babasının vereceği böbrekle sona erdirmenin sevinci ile Ankara’ya gitti. Pelin’in tedavi giderlerinin karşılanması için Atatürk Lisesi’nde okuyan ilkokul arkadaşları Suna, Derya Çağlar, Ezgi Gülaç da, okulun Sosyal Yardımlaşma Kolu Başkanı öğretmen Nurcan Alpaslan öncülüğünde okulda bir kampanya başlattı. Okuldaki öğrenci, idareci ve öğretmenlerin destek verdiği kampanyada öğrenciler, sınıfları ve öğretmenler odasına giderek arkadaşları için para topladılar. Toplanan 1 milyar 50 milyon lira, Yapı Kredi Bankası Van Şubesi’nde Pelin Beyde için açılan hesaba yatırıldı.

Kampanya hakkında İHA muhabire açıklamada bulunan Ezgi Gülaç isimli öğrenci, Pelin’le ilköğretimi beraber okuduklarını söyledi. Gülaç, "Bu hastalık Allah tarafından geldi. Ben de, annem de, sevdiklerim ve ailemden birinde de olabilirdi. Bu nedenle üç arkadaş yardım kampanyası düzenledik. Toplanan para Pelin’in masraflarına yetmeyecek. Ancak biz arkadaşları olarak elimizden gelenini yaptık. İnşallah tedavisi tamamlanır ve bir an önce aramıza döner. İnşallah en kıza zamanda sağlığına kavuşur. Hiç üzülmezin biz her şekilde yardım edeceğiz" dedi.

Van-iha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2004 Perşembe 10:47:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?