3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Liseler arası kitap okuma çalışmaları

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayesinde başlatılan 'Türkiye Okuyor' kampanyasına destek amacıyla Van'da düzenlenen 'Liselerarası Kitap Okuma Yarışması' sonuçlandı.

Van Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Van Öğretmenler Derneği'nin özel bir hastanenin sponsorluğunda düzenledikleri kitap okuma yarışması finali yerel yayın yapan bir televizyon kanalının stüdyosunda yapıldı. Yarışmacılara, daha önce belirlenen '100 Temel Eser' arasından seçilen 7 kitaptan 20 soru soruldu. Büyük bir çekişme içerisinde geçen yarışmanın sonunda rakiplerini geçmeyi başaran Özel Serhat Lisesi'nden Muhammet Sonkaya birinci, aynı okulda Yasin Biçer ikinci ve Van Anadolu Öğretmen Lisesi'nde Hediye Temel ise üçüncü oldu. Yarışmanın sporsoru olan Özel Divan Hayat Hastanesi, birinciye laptop, ikinciye dijital fotoğraf makinesi ve üçüncü olan öğrenciyi ise I'pod ile ödüllendireceği belirtildi.

Final yarışmasının yapıldığı televizyon kanalının stüdyosuna gelen Vali Yardımcısı Ömer Özcan, düzenlenen etkinliğin kaybedeni olmayan bir yarışma olduğunu söyledi. 'Türkiye Okuyor' kampanyasına katkılarından dolayı VÖDER yöneticilerine de teşekkür eden Özcan, yarışmaya katılımın yüksek olmasının sevindirici olduğunu belirtti.

Düzenledikleri yarışmanın okullarda büyük bir heyecan dalgası oluşturduğunu söyleyen VÖDER Yönetim Kurulu Başkanı Cesur Karakaplan ise dört aşamadan oluşan yarışmaya 3 bin 731 öğrencinin başvurduğunu söyledi. Yarışmanın üç aylık bir zaman zarfında tamamlandığını anlatan Karakaplan, yarışmaya katılan öğrencilerin edebiyat öğretmenlerinden oluşan bir kurulun 100 Temel Eser arasından seçtiği 7 kitabı okuduğunu kaydetti. Karakaplan, "Bu yarışmada emeği geçen, başta bizi teşvik eden Sayın Vali Yardımcımız Ömer Özcan'a, Gevaş Kaymakamı Sayın Tahsin Aksu'ya, sponsorluk teklifimizi tereddütsüz kabul eden ve 'böyle hayırlı bir organizasyonda biz de varız' diyen Divan Hayat Hastanesi'ne, Milli Eğitim Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanı Nizamettin Dost'a, VÖDER'de bu işin yükünü çeken gecesini gündüzüne katan öğretmen arkadaşlarıma, okullarda bu yarışmaya öğrencileri teşvik eden öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Biz VÖDER olarak eğitim alanında pek çok projeye imza attık. Başarılı olduk. Bu projeden de alnımızın akıyla çıktığımıza inanıyorum" dedi.

VÖDER'in açtığı Ortaöğretim Kurumları Sınavı (OKS) ve okuma salonlarının yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlerle Van'da çok önemli bir sosyal boşluğu doldurduğunu söyleyen Özel Divan Hayat Hastanesi Başhekim Yardımcısı Sedat Kavas, "Bizler 'Oku' diyen bir medeniyetin temsilcileriyiz. Yarışmaya katılımın bu kadar fazla olması çok sevindirici bir olay. Öğrencileri bu yönde teşvik eden öğretmenleri tebrik ediyorum" dedi.

Yarışmanın yapılan finaline Vali Yardımcısı Ömer Özcan'ın yanı sarı Gevaş İlçe Kaymakamı Tahsin Aksu, Milli Eğitim Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanı Nizamettin Dost, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ebubekir Kaçmaz, Özel Divan Hayat Hastanesi Başhekim Yardımcısı Sedat Kavas katıldı.

.
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2008 Pazar 16:20:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?