2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Mahalleliden tepki

Van'ın Cumhuriyet Mahallesi Girne Sokak'ta oturan kadınlar, evlerinin önünden geçen yolun altındaki kanalizasyon borusunun patlaması nedeniyle çevreye yayılan atıklardan çocuklarının sık sık hastalığa yakalandığını söyleyerek duruma tepki gösterdiler. 

Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün'ün de aynı mahallede oturduğunu, kendisiyle komşu olmalarına rağmen bu çevre sorunu ile karşılaştıklarını ifade eden mahalle halkı, rahatsızlıklarını bir çok kez belediyeye bildirmelerine rağmen çalışanlar tarafından tepkiyle karşılandıklarını iddia ettiler. 

İki ay boyunca rezilliği yaşadıklarını, yolun altında patlayan kanalizasyon lağım sularının bahçelerine evlerinin önlerine ve asfalt boyunca yer yer kanala döküldüğünü anlatan mahalle sakinleri, çaresizliklerine dert yandı. 

Başkan Burhan Yenigün'ün bir alt sokaklarında oturduğunu anlatan kadınlar, "Mahalle boyunca yollardan biz ağzımızı ve burnumuzu kapatarak geçiyoruz. Ama çocuklar okula giderken bu pisliğin içine girip çıkıyorlar. Bazen çocuklarımıza engel olamıyoruz, burada oynuyorlar. Hemen her gün mahallede bir iki çocuk ishal rahatsızlığı nedeniyle okula bile gidemiyor. Ramazan ayında iftar ve sahurda orucumuzu açmak için kokudan evde oturamıyoruz. Böylesi mübarek bir ayda insanlara bu kadar zulüm yapılır mı. Biz başka bir ülkede yaşamıyoruz. Müslüman bir ülkedeyiz ve birçok kez belediyeye müracaat ettik. Hiçbir sonuç alamadık. Belediye Başkanı Burhan Yenigün'e ulaşsak da, yapılacağını söyleyerek geçiştirdi. Bir an önce buranın yapılması gerekiyor. İki ay boyunca uğraşlarımızı başkanı buraya getirmekti ama kendisine ulaşamadığımız için patlayan kanalizasyonu gösteremedik" dedi. 

Mahalle sakinlerinden Süleyman Bacan ise, belediye yetkililerine defalarca iletmelerine rağmen, kendilerine tepkiyle karşılık verdiklerini ifade ederek, 2 ay boyunca ekiplerin bir kez mahalleye geldiklerini ve kanalizasyon hattına hava bastığını söyledi. Sorunun tıkanıklıktan değil kanalizasyon hattının patlaklığından yaşandığını dile getiren Bacan, "Mahallemizde asfalt boyunca bir çok yerde lağım suları çıkıyor. Bu çok ciddi bir sorun, Lağım sularının bir çok yerde dışarı çıkması patlaklığın büyüklüğünü göstermektedir. Bu soruna derhal el atılmalıdır. Çünkü akan lağım suları Başkan Yenigün'ün oturduğu eve doğru akmaktadır" dedi. 

Van Belediye Başkanlığı yetkilileri de bölgeye basınç aracı yönlendirdiklerini, soruna kaynağında çözüme kavuşturulacağı kaydettiler.

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 16:27:37
Güncelleme :18 Eylül 2008 Perşembe 17:58:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?