5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Mahalli yemekler yarıştı

Van'da Turizm Haftası kutlamaları etkinlikleri çerçevesinde mahalli yemek yarışması yapıldı.

Akdamar Oteli'nde düzenlenen yöresel yemek yarışması ayran aşı, Van eşilisi ve demir tatlısı dallarında yapıldı.

Emekli Öğretmen Fevzi Leventoğlu, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şefik Tüfekçi, YYÜ Van Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Münevver Ünsal ile gazeteci Ümit Kayaçelebi'nin jüri üyeliği yaptığı yarışmaya bazı kişiler birden fazla yemek ile katıldı.

Görsel, malzemeler, damak tadı ve yeşilliklerinin yerinde kullanımı gibi konularda değerlendirilen yarışmanın sonunda ayran aşı kategorisinde Aliye Akkıl, ekşili kategorisinde Emine Atacan ve demir tatlısı kategorisinde ise Mediha Girici birinci oldu. Birincilere birer Cumhuriyet altını verilirken, ikincilere yarım, üçüncülere ise çeyrek altın ile teşekkür belgeleri hediye edildi.

Yarışmacılara ödülleri, Van Vali Yardımcısı Mehmet Nuri Başaran, İl Kültür Müdürü Doç. Dr. Zeki Taştan ve diğer katılımcılar tarafından verildi.


 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2009 Cumartesi 14:48:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cevdetpaşalı IP: 88.227.230.xxx Tarih : 19.04.2009 00:55:27

vanın adamgibi adamı YYÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şefik Tüfekçi nin adını görmek gerçekten vanın yerlisi olarak gurur verici bi olay Allah inşallah bizlere rektörlüğünü görmeyide nasip eder .