3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Mahkeme 7 zanlıyı da tutukladı

Van'da 4 kişinin ölümü ve 10 kişinin yaralanması ile sonuçlanan kan davası saldırısının sanıkları olarak gözaltına alınan ve bugün mahkemeye çıkarılan 7 kişi tutuklandı.

Olaydan sonra geniş çaplı soruşturma başlatan jandarma ekiplerin, yaralıların beyanları üzerine geçen yıl öldürülen Ekrem Ş.'nin (27) ağabeyi A.Ş.'nin de aralarında bulunduğu ve aynı soy ismi taşıyan B.Ş., H.R.Ş., A.Ş. ve R.Ş. ile akrabaları oldukları belirtilen H.Y. ile İ.S.'yi gözaltına almıştı. İl Jandarma Komutanlığı'ndan 4 gün boyunca sorgulanan sanıklar sabah saatlerinde yoğun güvenlik önlemleri altından zırhlı askeri araçla adalet sarayına getirilmişti.

Soruşturmayı sürdüren Cumhuriyet Savcısı, yaklaşık 4 saat boyunca ifadelerini aldığı sanıkları, TCK'nın 82/1-a-j maddeleri olan 'Tasarlayarak kan gütmek sahikiyle adam öldürmek ve öldürmeye teşebbüs etme' suçlarından dolayı tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk etti. Burada yargılanan 7 sanık tutuklandı.

Sanıklar, sabah saatlerinde getirildiği gibi yoğun güvenlik önlemleri altında Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Van M Tipi Kapalı Cezaevi'ne götürüldü.

Van Cumhuriyet Başsavcısı Yahya Akçadırcı, soruşturmanın gizlilik içinde sürdürüldüğünü belirtti.

.
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 19:34:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?