2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Mahsur ambulans kurtarıldı

Bahçesaray ilçesine giderken kar yağışı ve tipi sebebiyle mahsur kalan ve içerisinde 2 sağlık görevlisi bulunan ambulans, kar mücadele ekipleri tarafından kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, dün Bahçesaray'dan Van'a getirdiği hastayı bıraktıktan sonra akşam saatlerinde geri dönen İlçe Sağlık Grup Başkanlığı'na ait ambulans, dönüşte 3 bin 200 metre rakımlı Karapet Geçidi'nde yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle mahsur kaldı. Telsizle durumun haber verilmesi üzerine harekete geçen Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı bir karla mücadele ekibi, Karapet Geçidi bölgesine ulaştı. Ekip, kara saplanan aracı çıkarıp sürücü ve doktoru kurtararak ilçe merkezine getirdi.

Van İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, hasta bıraktıktan sonra dönüş yolunda olumsuz hava şartları yüzünden bir süre mahsur kalan sağlık ekibinin, karla mücadele ekipleri tarafından sürdürülen çalışmalar sonucu gece saat 00.30 sıralarında kurtarıldığını belirtti. Dr. Özer, Bahçesaray ilçe merkezine getirilen sağlık personelinin durumunun iyi olduğunu bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2008 Cumartesi 15:18:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?