2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Mahsur kalan 60 kişi kurtarıldı

Van'da köylerine gitmeye çalışırken tipi yüzünden içinde bulundukları 12 aracın kara saplanması sonucu mahsur kalan 60 vatandaş, İl Özel İdaresi ekipleri tarafından başlatılan ve 3 saat süren çalışmalar sonucu kurtarıldı, yol yeniden ulaşıma açıldı.

Tipinin zaman zaman etkisini gösterdiği Van'da, kapanan köy yolların açmak için seferber olan ekipler geceli gündüzlü zor şartlarda çalışıyor. Dün akşam saatlerinde Van merkeze bağlı 34 kilometre uzaklıkta olan Güveçli ve 36 kilometre uzakta olan Yeşilsu köylerine gitmeye çalışan araçlar, köylerine 6 kilometre kala fırtına nedeni ile yolda kaldılar. Kapanan yolu kendi imkanları ile aşmaya çalışırken araçları yoldan çıkarak kara saplan vatandaşlar, durumu İl Özel İdaresi ekiplerine bildirdiler. Kısa sürede bölgeye sevk edilen 2 kar mücadele aracının yaklaşık 3 saatlik çalışması sonucu araçlar kurtarılırken vatandaşlar da köylerine ulaştırıldı.

Yeşilsu Köyü Muhtarı Ahmet Arikeş, öğleden sonra köylerine gitmek için yola çıktıklarını, bir süre gittikten sonra fırtına yolu doldurduğu için mahsur kaldıklarını anlattı. Fırtınanın yola getirdiği sert karlar üzerinden gidebileceklerini düşünerek yola sürdükleri araçlarının biraz ilerledikten sonra kara saplanması sonucu mahsur kaldıklarını ifade eden Arıkeş, "Yolda kalınca İl Özel İdaresi ekiplerine telefon açtık. Çok kısa bir sürede bölgeye gelen ekipleri yolda mahsur kalan araçlarımızı kurtardı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Bu arada 2 gündür etkisini gösteren fırtınadan dolayı ulaşıma kapalı olan merkeze bağlı 25, Bahçesaray 3, Başkale 45, Çaldıran 20, Çatak 8, Erciş 5, Gevaş 4, Gürpınar 30, Muradiye 7, Özalp 20 ve Saray ilçesinde ise 12 köy yolun açma çalışmaları tüm hızıyla devam edildiği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2008 Cuma 11:05:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?