5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Maketli umre tatbikatı

Van Müftülüğü tarafından, bu yıl umre için kutsal topraklara gidecek vatandaşlara Kabe maketi etrafında tatbikat yaptırılarak umre vazifesi hakkında bilgiler verildi.

Ulu Camii'nde Müftülük tarafında düzenlenen tatbikata, Van'dan bu sene umreye gidecek olan bayan ve erkek umreciler katıldı. Van Müftü Yardımcısı Cüneyt Kulaz, umrecilere ihramın nasıl giyileceğini uygulamalı olarak gösterdikten sonra adaylara tavaf ve umre görevi hakkında bilgiler verdi. Umre farizası esnasında uymaları gereken kurallar, kılık kıyafet kurallarından yolculuğa kadar çeşitli bilgiler umrecilere anlatıldı.

Tavaf öncesi umrecilere hitaben bir konuşma yapan İl Müftüsü Osman Artan, 130 kişilik ilk kafilenin kutsal topraklara gittiğini ifade ederek, şuan ise 402 kişinin yolcu edileceğini belirtti. Bu kafilenin Nisan 2009 ayı başından itibaren iki uçakla kutsal topraklara gidip 20 günlük bir ziyaretin ardından tekrar Van'a geleceklerini belirten Artan, "Vatandaşlarımızın gittikleri kutsal topraklarla güçlük çekmemeleri ve ibadetlerini eksik yapmamaları için böyle bir eğitim veriyoruz. Eğitim sayesinde umreci adaylarımız sanki Kabe'ye gitmiş gibi burada bilgilendiriliyorlar. Geçmiş yıl toplam 410 kişiyi yolcu ettik. Fakat daha nisan ayının başlarında olmamıza rağmen 532 kişiyi göndermiş olacağız. Haziran ayı ve Ramazan ayına kadar bu sayının bine ulaşacağını tahmin ediyorum" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından umreciler, din görevlileriyle birlikte cami ortasına yerleştirilen Kabe maketi etrafında tekbirler getirerek tavaf yaptı.
Öte yandan annesi ve babasıyla birlikte kutsal topraklara gidecek olan 1 yaşındaki en küçük umreci Muhammed Salih Akan ise hiçbir şeye aldırış etmeden cami içerisinde uyumasına baktı.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 11:38:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?