5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Marketlere zabıta denetimi

Van Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı nedeni ile şehir merkezinde faaliyet gösteren süper marketlere yönelik denetim yaptı.

Resmi rakamların üzerinde bir fiyatla et satan bazı süper market çalışanları görüntü çekmeye çalışan basın mensuplarına saldırdılar.
Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte şehir merkezinde faaliyet gösteren işyerlerine yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte kasap ve marketlerde etin fahiş fiyatla satıldığı ihbarını alan zabıta ekipleri, bugün sabah saatlerinde Zabıta Müdürü Vahap Kıpçak nezaretinde süper marketlerde denetime çıktı. Bazı market yetkilileri, yapılan denetimlere tepki gösterirken, bazıları ise denetimin stresini basın mensuplara saldırarak çıkardı. Yapılan denetimlerde marketlerde satışa sunulan 1 kilogram etin fiyatı resmi olarak açıklanan birim fiyatına uymadığı görülürken, 5 ila 6 TL arasında yüksek bir fiyatla satıldığı tespit edildi. Zabıta ekipleri, resmi fiyat birimine uymayan marketleri encümen kararına sunulmak üzere cezai işlem uyguladı. Bazı market çalışanları basın mensuplarının görüntü çekmelerini engellemek için dışarı çıkardı. Basın mensupları dışarıda Zabıta Müdürü Vahap Kıpçak ile röportaj yaptıkları esnada tekrar çekim yapmalarını engellerken kısa süreli arbede yaşandı. Zabıta ekiplerinin araya girmesiyle olay büyümeden sona erdi.


Yapılan denetimler hakkında basın mensuplarına bilgi veren Zabıta Müdürü Vahap Kıpçak, özelikle Ramazan ayı nedeni ile halkın sağlığı açısından denetimlerini sürdüreceklerini söyledi. Kıpçak, özellikle bu tür büyük marketlerin kasaplar derneği başkanlığı tarafından belirlenen fiyatın dışında fahiş fiyatla et satamayacağını herkes biliyor. Fakat ne yazık ki memleketimizde halkın en çok rağbet ettiği en çok alışveriş yaptığı büyük marketlerde fahiş fiyata et satılıyor. Bunun denetimini halk adına, kamu adına zabıta yapıyor ve yapacaktır. Biz bugün geldik görevimizi yaptık, kurallara uymayanlara cezai işlemleri yaptık. Yarında bu tekerrür ederse daha farklı bir yaptırım uygulayacağız. Cezai işlemin uygulanması kurallara uyulmadığı takdirde iş yerinin kapanmasına kadar gidilecektir. Çünkü biz halk adına kamu adına kendi görevimiz dahilinde bu tür marketleri ve kasapları denetlemekle mükellefiz. Bundan da geri adım atmayacağız. Elimizdeki fiyat listesi ise gezdiğimiz marketlerde hiç biri birbirine uymadı. 1 kilo 5 ila 6 TL arasında fark var. Yapılan bu uygulama yanlıştır. Biz Zabıta Müdürlüğü olarak bu yanlışı doğruya çevirmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2009 Perşembe 13:35:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?