1
Mayıs
2024
Çarşamba
VAN

Martılar istila etti

Van Gölü’ndeki en büyük adalardan biri olan ve üzerindeki manastır ile turizm cenneti olarak bilinen Adır Adası, martıların meskeni haline geldi. Martılar, özellikle civcivlerin yumurtadan çıkma döneminde adaya ayak basanlara izin vermeyerek saldırıyor

Van merkeze bağlı Yaylıkaya köyü Döşeme mezrası sınırları içersinde yer alan ada, köyden on dakikalık bir motor yolculuğundan sonra ulaşılan ve üzerinde burada bulunan Lim Manastırı ile tam bir turizm cenneti.

Adayı mesken tutan binlerce martı ise, burada hem besleniyor hem de üremek için yumurtalarını bırakıyor. Martılar, özellikle civcivlerin yumurtadan çıktığı dönem adaya gelen yerli ve yabancı turistlere saldırarak teknelerden inmelerine dahi izin vermiyorlar. Martılar, zaman zaman saldırdıkları insanların kafalarını gagalarıyla  kanatabiliyorlar.

Yaylıkaya köyünde ikamet eden Ahmet Çıtla, martıların adayı mesken tuttuğunu söyleyerek, “Civciv çıkarma döneminde bize çok saldırıyorlar. Bazı arkadaşımızın kafasını bile kanattılar. Çoğu zaman şemsiye ile geliyoruz” dedi.

Gazetecilere yaptığı açıklamanın ardından yavru martı tutmaya çalışan Ahmet Çıtla, bu sırada gökyüzünden inen bir martının gaga darbesi sonucu kafasından yaralandı

iha
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2012 Salı 14:13:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?