5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Matematik dahileriyle tanıştı

VALİ KARALOĞLU, MATEMATİK DAHİLERİNİ KABUL ETTİ

Van Valisi Münir Karaloğlu, Menar-Mental Aritmetik Eğitim Merkezi Van İl Temsilciliği'nde eğitim gören öğrenci ve eğitmenleri makamında kabul etti.

'Abaküs Mental Aritmetik Eğitimiyle', 4-13 yaş arasındaki çocukların, saniyeler içerisinde pek çok işlemin bir arada bulunduğu matematik sorusunu zihinlerinden çözebiliyor. Program, dikkat dağınıklığı problemi olan çocukların konsantrasyonunu arttırıyor. Mental Eğitim Merkezi Van İl Temsilcisi Cesim Laçin eğitimciler Selma Yaşar, Kenan Kaplan ve merkezde eğitim gören 4-13 yaş arasındaki çocuklar matematik işlemlerini yaptıkları 'Abaküs'le birlikte Vali Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti. İl Temsilcisi Cesim Laçin ve Eğitimci Selma Yaşar, Menar-Mental Aritmetik eğitimi ile ilgili Vali Karaloğlu'na kısa bir bilgi verdi. Dünya'da bu eğitimin 3 bin yıldır, Japonya da ise okul öncesinde zorunlu olduğunu kaydeden Yaşar, merkezi Mersin'de olan bu eğitimin 2008 yılından sonra da Türkiye'de verilmeye başlandığını kaydetti.

“BU EĞİTİMİ ALANLAR ALZHEİMER HASTALIĞINA YAKALANMA RİSKİ YÜZDE 50 ORANINA DÜŞÜYOR”

Bu eğitimin çocuğa birden çok faydasının olduğunu anlatan Yaşar, “Birincisi çocuk mükemmel derecede özgüvene sahip oluyor. İkincisi fotoğraf hafızası çok iyi gelişiyor. Gördüğünü unutmuyor. Yazdığını unutmuyor. Okuduğunu unutmuyor. Bir diğeri ise öngörüsü çok iyi gelişiyor. Manevra kabiliyeti, hızlı düşünme, hızlı karar verme ve odaklanma bunlar yan getirileri. Bu eğitim hiperaktivite sorunu olan çocuklar üzerinde de yüzde 90 başarı elde ediyor. En önemlisi ise bu eğitimi alanların çağımızın hastalığı olan Alzheimer'e ileri boyutta yakalanma riskinde yüzde 50 düşme oluyor. Bu yöntem aynı zamanda beyni diri tutma yöntemidir” diye konuştu.

Menar-Mental Aritmetik Eğitim Merkezi Van İl Temsilcisi Cesim Laçin ise programın, çocuklarda yetişkinlerden daha da yüksek olan potansiyeli işleyerek, bellek gücünü, dikkat ve odaklanma becerilerini geliştirdiğini kaydetti. Çocuğun üzerinde işlem yapılabilen 5 boncuk dizilimli abaküsle matematik problemleri çözebildiğini anlatan Laçin “Dikdörtgen yapıdaki ve bir kirişle enlemesine bölünen abaküsün üst boncukları sağdan sola 5, 50 ve 500 şeklinde ilerliyor, altta ve 4'er boncuğun sıralandığı bölümde ise 1, 10, 100 ve katları şeklinde belirleniyor. Kirişe yaklaştırılan sayılarla matematik problemi çözen çocuklar, bir süre sonra abaküsü zihinlerinde canlandırarak işlem yapabiliyor ve kirişe yakınlaştırılan boncuk sayısına göre çocuklar abaküste hangi rakamı yazdıklarını okuyabiliyor” dedi.

Cesim Laçin beraberinde getirdikleri bir 'Abaküs' ü de Vali Karaloğlu'na hediye etti. Karaloğlu da eğitim alan çocuklara tek tek 10 basamaklı işlemleri sordu. Karaloğlu, çocukların hesap makinesi ve kalem kağıt kullanmadan işlemleri doğru olarak cevaplamalarından dolayı tebrik ederek, çikolata verdi.

VALİ KARALOĞLU, MATEMATİK DAHİLERİNİ KABUL ETTİ
VALİ KARALOĞLU, MATEMATİK DAHİLERİNİ KABUL ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2011 Cumartesi 12:58:00
Güncelleme :9 Mayıs 2011 Pazartesi 12:54:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?