5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Matematik Olimpiyat birinciliği Van'dan

Antalya'da yapılan 14. Ulusal Akdeniz Matematik Olimpiyatları'nda Özel Van Serhat Lisesi öğrencisi Polatkan Polat, Türkiye birincisi oldu.

Altın madalya ile Van'a dönen Polat, havaalanında ailesi ve arkadaşları tarafından karşılandı.


Kurulduğu yıldan bu yana ulusal ve uluslararası bir çok olimpiyatta başarılarda bölge adından sık sık söz ettiren Özel Serhat Eğitim Kurumları başarısına yeni bir başarı daha kattı. Antalya'da yapılan 14. Ulusal Matematik Olimpiyatı'na katılan Özel Serhat Lisesi 2. sınıf öğrencisi Polatkan Polat Türkiye birinci olarak altın madalya aldı. Geçen yıl Balkan Matematik Olimpiyatı'nda birinci olarak altın madalya alan Polat, başarısına yeri bir başarı daha kattı. Serhat Öğrencisi Polat, havaalanıda arkadaşları ve ailesi tarafından karşılandı.

Uzun bir çalışma ve maratonun ardında Van'a ve okuluna yeni bir altın madalya kazandırdığı için mutlu olduğunu ifade eden Polatkan Polat, üzerinde maddi ve manevi emeği olanlara teşekkür etti. Polat, başarı çıtasını daha da yükseltmek istediğini belirterek, öğretmenlerinin desteğiyle kendisinin ve arkadaşlarının bundan sonra benzer dereceler almak istediğini kaydetti.


Serhat Lisesi Olimpiyat Koordinatörü Ali Kıdak, olimpiyat takımının yıl boyunca aralıksız çalışmalarını sürdürdüğünü ifade ederek, bu başarının özverili bir çalışmanın ürünü olduğunu kaydetti. Kıdak, elde edilen başarılar bir yılın değil, yılların ürünü olduğunu belirterek, yıllardır devam eden çalışmaların meyvelerini almaya başladıklarını vurguladı.


Özel Serhat Liseleri Müdürü Hayrettin Kaya, okullarında tam donanımlı laboratuarlar öğrencilerin her türlü teknolojik imkan sunulduğunu söyledi. Kaya, "Okul olarak özverili öğretmenlerinin büyük emekleri var. Serhat Eğitim Kurumları geçen yıl OKS Türkiye 1.si olduk. Balkan Matematik Olimpiyatı'nda aynı öğrencimiz birinci olarak altın madalya ile dönmüştü. Okul olarak şimdiye kadar birçok ulusal ve uluslararası dereceler elde ettik. Öğrencimiz bu yıl Akdeniz Olimpiyatları'nda Türkiye birincisi olarak Van'ımızın ve Türkiye'mizin gururu olmaya devam ediyor. Bu başarının okulumuza ve Van'a hayırlı olsun" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 19:30:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?