5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Matematik olimpiyatları yapıldı

Van'ın Erciş ilçesinde Osman Gazi İlköğretim Okul tarafından bu yıl 3'ncüsü düzenlenen İlköğretim Okulları Arası Matematik Olimpiyatı 25 okulun katılımıyla Erciş Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşti.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından olimpiyatı düzenleyen Erciş Osman Gazi İlköğretim Okulu Müdürü İsmail Yuca bir konuşma yaptı. Amaçlarının okul olarak hem kendi adlarına, hem de ilçe adına iyi bir iş yaptıklarına inandıklarını belirten Yuca,"Matematik Olimpiyatımız sayesinde Erciş'in ve Erciş halkının eğitime olan bakış açısı da değişmiştir. Üç yıldır kapılarını her çaldığımızda bizleri güler yüzle karşılayan,bizlere her şeyden önce birer insan ve eğitimci olduğumuzu hissettiren sponsorlarımıza teşekkürü bir borç biliyoruz. Bu arada olimpiyata katılan tüm öğrencilere de başarı diliyoruz" dedi.


Konuşmanın ardından 25 ilköğretim okulu öğrencisi salondaki yerlerini aldılar. 18 sorunun sorulduğu olimpiyatta dereceye giren üç okul, yedek sorular sonucu belirlendi. Olimpiyat sonunda Salihye İlköğretim Okulu birinci olurken, ikinciliği Atatürk İlköğretim Okulu üçüncülüğü de Kazım Karabekir İlköğretim Okulu kazandı. Yarışma sonucunda dereceye giren okul öğrencilerine kupa ve ödülleri Erciş İlçe Milli eğitim Müdür vekili Ahmet Erdoğan ve sponsor firma yetkileri tarafından verilirken, Erciş İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Turkaz Projesi kapsamında ise Başkomiser Tümer Yılmaz tarafından dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ile çeşitli hediyeler verildi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 18:23:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?