3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Mazlum-Der Dekan'ı kınadı

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlum-Der) Van Şubesi Başkanı Abdulbasit Bildirici'nin aralarında bulunduğu bir grup, Ayfer Susuz isimli tesettürlü kadının Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Dekanı tarafından hakarete maruz kaldığı iddiasına tepki göstererek dekanlık binası önüne siyah çelenk bıraktı. 

Yaklaşık 20 kişilik bir grupla birlikte dekanlık binasının önüne gelen Mazlum-Der Van Şubesi Başkanı Abdulbasit Bildirici, yaşanan olayı kınayarak bir basın açıklaması yaptı. 

Bildirici, yaşlı anneannesinin yanında refakatçi olarak kalan Ayfer Susuz isimli bayanın sırf başörtülü olduğu için Tıp Fakültesi Dekanı Ahmet Sebik tarafından hastaneden çıkarılmasına tepki gösterdiklerini ifade etti. 

Bildirici, bu uygulamanın hem inanç özgürlüğü ihlali hem de hasta hakları ihlali olduğunu belirtti. Dekanlığın bu uygulamasını ve bizzat dekanı kınadıklarını ifade eden Bildirici, "Başörtü yasağının sürmesine sebep olan Cumhuriyet Halk Partisi'dir. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal çarşaflılara rozet takmak suretiyle partisine katmış. Buradan kendilerine bir fırsat doğdu. Samimiyetlerini ortaya koymaları için, başta Deniz Baykal olmak üzere CHP Van İl Başkanı'nın bu hak ihlali uygulaması karşısında tepkilerini bekliyoruz" dedi. 

Bir basın mensubunun, "Bu çağrıyı neden AK Parti değil de CHP'ye yapıyorsunuz" sorusuna ise Bildirici, "Bildiğiniz gibi Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) ortak girişimleri sonucu başörtüsü yasağının kalkması için Anayasa değişikliği gerçekleştirildi. Gerçekleşir gerçekleşmez CHP bu Anayasa değişikliğini jet hızıyla Anayasa Mahkemesi'ne götürdü ve iptal ettirdi. Dolayısıyla bunun sorumlusu CHP'dir. Bu çağrıyı CHP'ye yapmamızın sebebi de budur. Bunu yaptıktan sonra CHP bu kez hem yasayı iptal ettirmek üzere Anayasa Mahkemesi'ne gidiyor hem de son zamanlarda çarşaflıları partisine katmak için rozet takıyor" şeklinde konuştu. 

Yapılan basın açıklamasından sonra dekanlık binasının kapısına üzerinde, "Dekanın başörtü düşmanlığını kınıyoruz" yazısı olan bir siyah çelenk bırakan grup, sessiz bir şekilde dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 17:08:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?