5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Meclis'ten İsrail'e kınama

Van Belediye Meclisi, 2009 yılının ilk toplantısında İsrail'in Filistin'e yönelik gerçekleştirdiği saldırıları kınadı.
Belediye Meclis Başkan Vekili Bayram Öztürk başkanlığında toplanan meclis üyeleri ilk birleşime İsrail'in Filistin'e yönelik gerçekleştirdiği saldırıları kınamakla başladı. Açılışta, meclis üyelerinin imzasını taşıyan kınama metni okuyan Öztürk, belediye meclis üyeleri olarak İsrail devletinin sahipsiz durumda bulunan Filistin halkına yönelik yaptığı saldırıları kabul etmediklerini belirtti. Bu saldırıların mağdur Filistin halkının acılarını artırmakla kalmadığı gibi Türk insanını ve insanlığı da derinde
yaraladığını kaydeden Öztürk, "Mazlum Filistin halkının üzerine attığı bombalarla kin ve nefret tohumları eken İsrail devleti coğrafyamızın huzurunu kaçırmıştır. Ortadoğu coğrafyasını kan gölüne çeviren İsrail, masum çocukları, yaşlı nineleri, kadın ve erkek Filistin halkını öldürerek kendini haklı çıkaramaz. Ölüm makinesi halinde Gazze'yi işgal edip, suçsuz Filistin halkını ölüme mahkum eden İsrail devletini Van Belediyesi Meclisi üyeleri olarak, bu savaştan vazgeçmeye, işgal ettiği topraklardan çıkmaya  davet ederken, Filistin halkına yönelik saldırıyı da kınıyoruz" dedi.

DTP Belediye Meclis Üyesi Sabri Abi ise, Filistin halkının İsrail zulmüne karşı direndiği için üzerine bombaların yağdığını belirterek, "Biz burada bu gücü kınıyoruz. Orantısız güç kullananları, bu mazlum halkların üzerine bomba yağdıranları gerçekten kınamak gerekir" diye konuştu.

Meclis Üyesi Halit Hanay da, herkesin İsrail'in yaptığı bu vahşetten bir ders çıkarması gerektiğini belirterek, silahla sorunlara çözüm getirilemeyeceğini söyledi. Hanay, "Sorunları barış içerisinde ve diyalogla halledilmelidir. İsrail bütün vahşi gücünü 10 kilometre genişliğinde ve 40 kilometre uzunluğunda olan Filistin'e yığıp bombalıyor. Ama göreceksiniz yine çözüm bulamayacaklar" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından meclis gündem maddelerinin görüşülmesine geçti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 19:07:48
Güncelleme :6 Ocak 2009 Salı 00:02:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?