3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Mehmet Ali Can toprağa verildi

Ankara'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Can, memleketi Van'da toprağa verildi.

Oda çalışmaları için bulunduğu Ankara'da kalp krizi geçiren ve kaldırıldığı Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dün gece hayatını kaybeden Mehmet Ali Can'ın (55)cenazesi saat 14:00 sıralarında uçakla Van'a getirildi.

Buradan Van Belediyesi'ne ait cenaze aracı ile alınan Can'ın naaşı Alipaşa mahallesinde bulunan Boyalar Camii'ne getirildi. Van Valisi Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Burhan Yenigün, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili İkram Dinçer, Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftçi, Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, VESOB'a bağlı odaların başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldığı cenaze namazının kılınmasının ardından bir süre omuzlarda taşınan Can'ın cenazesi, Akköprü Mahallesi'nde bulunan Akköprü Mezarlığı'na götürüldü. Can'ın cenazesi 1997 yılında vefat eden babası Abdulbaki Can'ın yanına gömüldü.

İki dönemdir 19 odanın bağlı bulunduğu VESOB Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Can, 2'si kız 5 çocuk babasıydı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2008 Cumartesi 18:27:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mesut öncel IP: 88.252.73.xxx Tarih : 25.11.2008 10:12:49

kendisine allahtan rahmet başta ailesi olmak üzere tüm esnaf ve van halkının başı sağolsun.