3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Mehmet Şandır Erciş'te

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, Türkiye'de herkesin dinlendiği endişesi ve korkusuyla yaşadığını öne sürerek, "Bunun kontrol altına alınması, önlenmesi hükümetin sorumluluğundadır" dedi.

Bazı gezi ve incelemelerde bulunmak üzere MHP Van İl Başkanı Adnan Meltem ve partililerle birlikte Van'dan Erciş ilçesine gelen Mehmet Şandır, ilk olarak balık bendinde inci kefal balığının göçünü izledi. Daha sonra MHP Erciş İlçe Teşkilatı'na geçen Şandır, İlçe Başkanı Nazif Köroğlu ile birlikte basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

MHP olarak ülkenin birliği ve bütünlüğünü her şeyden daha çok önemsediklerini vurgulayan Şandır, "Bugünlerde ülkemizin, halkımızın birlik ve bütünlüğünü tehdit eden çok sıkıntılı gelişmeler olduğunu görmekteyiz ve bundan da büyük endişe duymaktayız. Anayasa'nın 20. ve 22. maddelerine göre, iletişim özgürlüğü gizliliği çok temel bir hak olmasına rağmen, ülkemizde kurumsal olarak siyasi partiler ve önemli kişiler hukuk dışı dinlenmekte, izlenmekte, haklarında dosyalar tanzim edilmektedir. Bu Türkiye'ye yakışmamaktadır. Bu Anayasa'ya aykırıdır. Bu insanlık değerlerine aykırıdır. Ama bu yüz kızartıcı suçlar maalesef AK Parti iktidarının yönettiği Türkiye'de olmaktadır. Suçluyu bulmamak çok daha büyük suçtur. İktidarının hukuk dışı dinlemelere karşı gereken tedbirleri aldığını söylemek mümkün değildir. Ülkemizde her kurum, her siyasi parti, her siyasetçi, herkes dinlendiği endişesiyle, korkusuyla yaşamaktadır. Bunun kontrol altına alınması, önlenmesi hükümetin sorumluluğundadır. Ama Sayın Başbakan, herkesi suçlayarak, dövüşerek görevini yaptığını zannetmektedir. MHP olarak bizler, Erciş'ten hükümeti, ana muhalefet partisi liderini, sözcülerini ve sivil toplum kuruluşlarını sağduyulu tartışmaya ve gerginliğe meydan vermeden ülke gündemine sahip çıkmaya, bu gerginliği bitirmeye davet ediyoruz. Çünkü ülkemiz, birlik ve bütünlüğünün tehdit altında olduğu, etnik bölücülüğün siyasal zemine taşınmaya çalışıldığı bir süreçten geçiyor. Ülkeyi yönetmek sorumluluğunda olan kurumların ve kişilerin bu tartışmasını ülkemizin geleceği açısından tehlikeli görmekteyiz" ifadelerini kullandı.

Açıklamaların ardından partililerle sohbet eden Şandır, daha sonra Erciş Ülkü Ocağı'nı ziyaret etti. Esnafla da sohbet eden MHP Grup Başkan vekili Şandır, daha sonra ilçeden ayrıldı.

.
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2008 Pazar 11:55:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?