2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Mehmetçiğin sayesinde hayatta

Hakkari'de doğum sonrası kanaması durdurulamadığı için dün gece askeri helikopterle Van'a kaldırılan Bedirhan Beyter isimli annenin sağlık durumu iyiye giderken, bebeklerine helikopter pilotunun ismini veren baba Hasan Beyter Mehmetçiğe teşekkür borçları olduğunu söyledi. 

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki eşinin yanından ayrılmayan baba Hasan Beyter, kendilerine bu imkanı sunan Mehmetçiğe jest olsun diye dünyaya gelen bebeklerine helikopterin pilotu olan Jandarma Yüzbaşı Mustafa Alp'ın ismini verdiğini söyledi. Mehmetçiği teşekkür borçlu olduklarını da dile getiren Beyter, eşinin de bebeklerine koydukları 'Mustafa' isminden memnun olduğunu belirtti.
Hastane doktorları ise kanama şikayeti ile kendilerine başvuran anne Beyter'in sağlık durumunun iyi olduğu, bir kaç gün sonra tamamen sağlığına kavuştuktan sonra taburcu edeceklerini ifade ettiler 

Bayköyü Köyü'nden 4'üncü çocuğuna hamile olan Bedihan Beyter (35), önceki gün rahatsızlanması üzerine eşi Hasan Beyter (37) tarafından Hakkari Devlet Hastanesi'ne getirildi. Burada bir erkek bebek dünyaya getiren annenin doğumdan sonra kanamasının durmaması üzerine hastane yetkilileri, Bedihan Beyter'in daha donanımlı bir hastaneye kaldırılması için Sağlık İl Müdürlüğü aracılığıyla İl Jandarma Komutanlığı'ndan yardım istedi. 

Bütün imkanlarını seferber eden İl Jandarma Komutanlığı, Beyter'in bir an önce Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne yetiştirmek için askeri helikopter tahsis etti. Bebeği Hakkari Devlet Hastanesi Yenidoğan Ünitesi'nde tedavi altına alınan Beyter, askeri helikopterle önce Van Jandarma Filo Komutanlığı'na ve oradan da ambulansla YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne alınarak tedavi altına alındı.

iha
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 14:50:08
Güncelleme :2 Aralık 2008 Salı 14:52:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?