7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Mehmetçik'ten eğitime destek

Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı’nca düzenlenen ’Köy Destek Uygulaması’ devam ediyor. Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı personeli, kendi imkanlarıyla aldıkları giyim ve kırtasiye malzemelerini köy köy gezerek 306 öğrenciye dağıtırken, okulların eksikliklerini de yerinde tespit etti.

Mehmetçikler’in kendi imkanlarıyla aldığı kırtasiye ve giyim malzemesi merkezden 15 kilometre uzaklıkta bulunan Yukarı Bakraçlı Köyü’ne götürüldü. Öğrencileri, öğretmenlerinin Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıya katılmaları dolayısıyla kapalı olan okulun bahçesinde toplayan Mehmetçikler, 158 öğrenciyi önce Van Askeri Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirdi. Hastalığı tespit edilen öğrencilere ilaç verilirken, sağlık kontrolü yapılan öğrencilere Merkez Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Kadir Beyoğlu ve görevli askerler tarafından daha önce hazırlanan ve içinde defter, silgi ve açacaktan oluşan kırtasiye malzemesiyle, kazak ve pantolon gibi giyim eşyası bulunan poşetleri dağıttı. Daha sonra Aşağı Bakraçlı Köyü İlköğretim Okulu’na geçen ekipler, burada da 96 öğrenciyi önce sağlık kontrolünden geçirip, giyim ve kırtasiye malzemesi dağıttı. Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Halkla ilişkiler Şube Müdürü Üsteğmen Semra Yanardağ ise başka bir sınıfa geçerek öğrencilerle sohbet etti.

’Kardeş Okul’ seçilen Çobanoğlu Köyü İlköğretim Okulu’ndaki 48 öğrenciye de malzeme dağıtıldı. Kardeş okulun ek derslik, ihata duvarı, kitap, eğitim araç ve gereçleri gibi eksikliklerini de not alan Üsteğmen Yanardağ, bunları Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Selahattin Uğurlu’ya ileteceğini söyledi. Toplanan köylülerle de sohbet eden askerler, rahatsız olan köylüleri de sağlık kontrolünden geçirdi.

van
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2004 Cumartesi 11:40:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?