6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Mehmetçikten eğitime destek

MEHMETÇİKTEN EĞİTİME DESTEK

Van'ın Erciş ilçesinde devam eden 'Gönülden Gönüle Eğitim Projesi' kapsamında Mehmetçik tarafından Osman Gazi İlköğretim Okulu'nun bakım ve onarımının yanında, öğrencilere çeşitli hediyeler de verildi.

Proje kapsamında okulda düzenlenen törene Erciş Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, 108. Topçu Alay Komutanı Kurmay Albay Yılmaz Yıldırım, Erciş İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Erdoğan, Milli Eğitim Şube Müdürü Kurbani Özdaş, askeri erkan, muhtarlar, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan 108. Topçu Alay Komutanı Kurmay Albay Yılmaz Yıldırım, eğitim projesinde yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye'nin en büyük gerçeklerinden birisinin eğitim sorunu olduğunu ifade eden Yıldırım, “Erciş'te sürdürülen 'Gönülden Gönüle Eğitim Projesi'ne tüm kurumlarımız, sivil toplum örgütlerimiz ile velilerimizin iştirakini eğitim adına sevindirici bir olay olarak görmekteyiz. Kaymakamımızın ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün bu konudaki çalışmaları, bizim projeye daha fazla bağlanmamızı ve istekli olmamızı çağrıştırıyor. Gençlerimize bir nebze olsun hem maddi hem de manevi olarak destek olabileceksek, bundan büyük mutluluk duyacağız” dedi.

Erciş İlçe Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu da, projenin ilçede büyük bir coşkuyla devam ettiğini söyledi. Kampanya çerçevesinde bugüne değin ilçede 27 okulu ziyaret ettiklerini anlatan Kurtoğlu, “Kampanyanın ana amacı kurumlar arasında dayanışmayı, birliği ve beraberliği artırabilmek, okulların sadece maddi değil, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin motivasyon ve morallerinin de yükseltilmesidir. Bugün burada 108. Topçu Alay Komutanlığımız bu kampanyamıza büyük destek vererek, ilçemizin en büyük okullarından ve taşıma merkezlerinde biri olan Osman Gazi İlköğretim Okulumuzu seçmişlerdir. Alay komutanlığımız tarafından kampanya çerçevesinde okulda yürütülen çalışmalarla ilgili sunulan görüntülerde de gördüğümüz gibi amaç burada maddi anlamdan öte, manevi yönden de destek olmaktır. Bu çalışmalarından ötürü başta Alay komutanımız olmak üzere, değerli çalışma arkadaşlarını içtenlikle kutluyorum. Sadece kampanya çerçevesinde değil, komutanlığımız gerek geçmiş senelerde gerekse bu sene diğer okullarımızın da eğitim yönünden ihtiyaç ve talepleri ne ise onları boş çevirmemişlerdir. Kendilerine ilçem adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından okulda çeşitli etkinliklerde dereceye giren öğrencilere hediyeleri verilirken, sınıflar da gezilerek öğrencilerle bir süre sohbet edildi.

MEHMETÇİKTEN EĞİTİME DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 16:04:00
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 16:09:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?