5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Mehmetcikten öğrencilere hediye

Van İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, okuyan yoksul öğrencilere giyim ve kırtasiye malzemesi, anasınıfı öğrencilerine de oyuncaklar hediye ederek gönüllerini aldı.

İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, Bostaniçi Beldesi'nde bulunan Bostaniçi İlköğretim Okulu'nda okuyan ve daha önceden tespit edilen 50 öğrenciye giyim ve kırtasiye yardımında bulundu. Sabah saatlerinde okula yardım için giden askerler arasında bayan bir rütbeliyi gören çocuklar şaşkınlıklarını gizleyemediler. Üsteğmen Canan Sezer'i gören öğrenciler, kendisiyle konuşmak için etrafına toplandılar. Uzun süre okul bahçesinde öğrencilerle sohbet eden Üsteğmen Sezer, yardımın yapılacağı sınıfa gitmek için zor anlar yaşadı. Yardımların yapılacağı koridora giden Üsteğmen Sezer, burada da öğrencilerin ilgi odağı oldu.

İlk kez bayan bir asker gördüklerini ifade eden öğrenciler, şaşkınlıklarını gizleyemediklerini söylediler. Sohbetin ardından kaban, ayakkabı ve kırtasiye malzemelerini öğrencilere dağıtıldı. Yardımları alan öğrenciler asker amcalarının ellerini öperek teşekkür ettiler. Askerler, daha sonra okulda bulunan anasınıfına giderek kız ve erkek öğrencilere çeşitli oyuncalar dağıttılar. Daha sonra Şafak Mahallesi'nde bulunan Vali Ali Cevdet Bey İlköğretim Okulu'nda kırtasiye ve oyuncak dağıtan askerler, yapılan yardımların ardından öğrencilerle 'Andımız'ı okuduktan sonra okuldan ayrıldılar.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 11:18:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?