2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

MEKSA şiir yarışmasıyla veda etti

Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme Vakfı (MEKSA) Van Şubesi'nın kapanması dolayısı ile bir şiir gecesi düzenlendi.

Van Devlet Tiyatrosu salonunda düzenlenen "Van'a Şiirle Veda" gecesinde, vakıfta eğitim görmüş kız üyelerden oluşan koro tarafından şiirler ve türküler söylendi.

Söylenen şiirlerin içeriğini vefa ve aşk konuları oluşturdu. Geceye kadınların daha fazla ilgi göstermesi dikkat çekti. Van Hizmet Meslekleri Eğitim Sorumlusu Mehtap Tanrıverdi, kapanış konuşmasında MEKSA'nın bu gece ile faaliyetlerini sonlandırdığını ifade ederek bunun kent adına büyük bir kayıp olduğunu söyledi.

Tanrıverdi, "Vakfımız başta bayanlarımız olmak üzere binlerce kalifiyeli eleman yetiştirdi. Vakıfa gerekli yerin bulunmaması bizleri üzmüştür. Bu sebeple merkezimiz buranın kapatılması yönünde karar aldı. Böylesi bir vakıf Van ili için bulunmaz bir nimetti. Türkiye'nin 13 ilinde kurulan MEKSA Vakfı'nın Van Şubesi bugün itibari ile artık yok. Bu geceyi düzenlememizdeki amaç, bizden sonra Van'da hizmet için kurulacak olan vakıfların aynı duruma düşmemeleri ve onlara gerekli desteğin sunulmasıdır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2008 Perşembe 14:11:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?