3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Mellado öğrencilerle çöp topladı

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler Bölüm Başkanı Diego Mellado, Türkiye ile Avrupa Birliği'nin (AB) birlikte çalıştığını ve bu çalışmadaki amacın Türkiye'nin birliğe tam üyeliğinin sağlanması olduğunu belirterek, "Oldukça karmaşık, zor ve uzun bir süreçten geçiyoruz" dedi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkanlığı AB Bilgi Bürosu ile Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Van Gölü sahilinde çevre temizlik kampanyası başlatıldı. İskele Mahallesi'ndeki sahilde gerçekleşen törende açılış konuşması yapan VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, amaçlarının bölgedeki insanları eğitime yönlendirmek ve AB ile birlikte önemli işler yapmak olduğunu söyledi. VATSO AB Bilgi Bürosu'nun önemli görevler üstlendiğini de ifade eden Kandaşoğlu, bu tür etkinliklerle Van Gölü kirliliği ve çevre temizliğini gündemde tutmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler Bölüm Başkanı Diego Mellado ise yaptığı açıklamada, Van'da bulunmaktan ve böylesi önemli bir etkinliğe katılmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Mellado, "Avrupa Birliği çok uzun zamandır Türkiye'de gerekli mercilerle çalışmalarını sürdürüyor. Ama bizim en büyük eksikliğimiz sadece Ankara ve İstanbul'da temaslarımızı sürdürüyor olmamızdır. Halbuki bu ülkede gidilmesi gereken çok önemli yerler var. Türkiye ile AB birlikte çalışıyor. Bu çalışmaların amacı da Türkiye'nin birliğe tam üyeliğini sağlamaktır. Oldukça karmaşık, zor ve uzun bir süreçten geçiyoruz. Bu süreçte birlikte çalışarak, birbirimize ne kadar yakın olduğumuzu ve ortak endişeler taşıdığımızı göreceğiz" dedi.

Diego Mellado, törene katılan öğrencilere de seslenerek, geleceklerini garantiye almak isteyenlerin mutlaka çevre temizliğine önem vermesi gerektiğini söyledi. Mellado, "Aslında AB ülkelerindeki çocuklar da kendi şehirlerinin yakınlarındaki göllerde, nehirlerde sizin Van Gölü etrafında yaptığınız temizliği yapmaktadırlar. Bu konudaki duyarlılık çok önemlidir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından VATSO AB Bilgi Bürosu ile Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleşen temizlik etkinliğine 10 ilköğretim okulundan 200 öğrenci katıldı.

ğrenciler, Mellado ve Kandaşoğlu ile birlikte topladıkları çöpleri poşetlere doldurup bir köşeye istifledi. Öğrencilerin çalışmalarına katılan Mellado ve VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu'da çöp topladı.

.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 15:48:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?