5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Memur-Sen'den kutlama

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Van İl Temsilciliği üyeleri, yaptıkları basın açıklamasıyla 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutladılar.


Sanat Sokağı'nda bir araya gelen konfederasyon üyeleri adına basın metnini okuyan Memur-Sen İl Temsilciliği üyelerinden Naci Dündar, 1 mayıs gününün işçi bayramı olarak kabul görmesini alkışladıklarını söyledi. Ülkenin kalkınmasının üretim ile mümkün olduğunu söyleyen Dündar, üretimin ise emek sayesinde oluşabileceğini kaydetti.

Çalışma hayatındaki sorunların yanı sıra bir de 1 mayısın sorun edildiğini ifade eden Dündar, "1 Mayıs bir ideolojinin sopa olarak kullanıldığı, gerginliğin, çatışmaların, terörün, bir zemini olmaktan kurtarılarak; çalışanların sıkıntılarının dillendirildiği, çözümlendiği, sevincinin ve eğlencesinin paylaşıldığı bir gün haline getirilmelidir.

Bilinmelidir ki, bugün sahip olduğumuz örgütlenme hakkı, demokrasi hukuk ve insan hakları gibi evrensel değerlerin birçoğu bu mücadeleler vasıtasıyla şekillenmiş ve genel kabul görmüştür. Bu vesileyle hayatını emeği sayesinde kazanmakta olan bütün çalışanların bayramını kutluyoruz" şeklinde konuştu.
Basın açıklaması esnasında zaman zaman sloganlar atan grup, daha sonra sessizce dağıldı.

İha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 17:51:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?