5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Memurların 'uyarı grevi' başladı

MEMURLARIN 'UYARI GREVİ' VAN'DA DA BAŞLADI

Memur konfederasyonlarınca 'Uyarı Grevi' olarak adlandırılan iş bırakma eylemi Van'da da başladı. İpekyolu Devlet Hastanesi'nde başlatılan eyleme sağlık çalışanı fazla ilgi göstermedi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve Türkiye Kamu Sen'in çağrısıyla bugün yapılan memurun 'Uyarı grevi' Van'da da başladı. Sabah saatlerinde Van İpekyolu Devlet Hastanesi'nin önüne 'Bu iş yerinde grev var' afişi asan memurlar davul zurna eşliğinde halay çektiler. Türkiye Kamu-Sen tarafından organize edilen ve KESK'in de desteklediği greve aralarında çok az sayıda doktorunda bulunduğu yaklaşık 40 kişi katıldı. Ellerine aldıkları 'İşten mi olalım, eşten mi?', 'Türkiye sevdamız ekmek için kavgamız' yazılı pankart ve Türk Bayrağı'nı eline alan memurlar bir süre davul zurna eşliğinde halay çektiler.

Memurların adına bir basın açıklaması yapan Türkiye Kamu-Sen Van Temsilcisi Kutbettin Yıldız, Türk memurunun toplu sözleşme ve grev hakkına giden yolda en büyük atılımı gerçekleştirdiğini ve sendikacılığa bir mihenk taşını daha eklediğini söyledi. 'Memur ne iş yapıyor ki; Yan gelip yatıyor' diyenlerin ne iş yaptığını gördüğünü anlatan Yıldız, bu grevin en doğal hakları olduğunu ve sonuna kadar kullanacakları söyledi.

Memurlara destek veren Van Hakkari Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Ercan Kırımi ise sağlık çalışanlarının özlük haklarının düzeltilmesi için Türk Tabipler Birliği olarak hükümet yetkilileri ile defalarca görüştüğünü ancak bir sonuç alınamadığını belirtti. Masadaki çözüm yollarının tükenmesiyle başlatılan bu eylemleri sonuna kadar desteklediklerini ifade eden Prof. Dr. Kırımı, "Memurlar bu haklarını kullanırken, kendilerine yakışacak şekilde davranacaklarındann hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

MEMURLARIN 'UYARI GREVİ' VAN'DA DA BAŞLADI
MEMURLARIN 'UYARI GREVİ' VAN'DA DA BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2009 Çarşamba 11:55:05
Güncelleme :25 Kasım 2009 Çarşamba 11:58:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?