7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Mendil satan eller sanat öğreniyor

MENDİL SATAN ELLER ŞİMDİ SANAT ÖĞRENİYOR

Van'da sokakta satıcılık yapan çocuklar, artık Çocuk ve Gençlik Merkezi'nde sanat öğreniyor.

Sokakta ve caddelerde kağıt mendil başta olmak üzere tartıcılık ve ayakkabı boyacılığı gibi işler yapan çocuklar, ÇOGEM bünyesinde rahabilite ediliyor. ÇOGEM yetkilileri tarafından sokakta tespit edilen çocuklar, merkezde artık satranç, folklor, el sanatları, bilgisayar ve müzik gibi faaliyetlerden faydalanıyor. Okullarından arta kalan zamanı sokakta satıcılık yapmak yerine ÇOGEM'de geçiren çocuklar, çok mutlu olduklarını söyledi. Merkez bünyesinde birçok imkandan faydalanan çocuklar, öğretmenler

eşliğinde hazır kalıplara döktükleri alçı ile kentin tarihi mekanlarını yapıyor. Akdamar Kilisesi başta olmak üzere Kaya Çelebi Camisi gibi mekanların maketini yapan çocuklar, renkli gözleri ile büyük beğeni toplayan Van Kedisi'nin de heykelini yapıyor. Kalıplarda bir süre bekletildikten sonra kurutulmaya bırakılan maketleri daha sonra boyayarak zaman geçiren çocuklar, böylelikle sokaktaki tehlikelerden de korunmuş oluyor.

Okuldan arta kalan zamanlarını ÇOGEM'de sanat öğrenerek geçiren çocuklar, merkez ile tanıştıktan sonra hayatlarının değiştiğini belirtti. Önceleri sokakta mendil sattıklarını, ancak şimdi sanat öğrendiklerini ifade eden çocuklar, okullarını da ihmal etmediklerini kaydetti.

ÇOGEM Müdürü Murat Uncu, çocukların sıcak bir ortamda öğretmenleri eşliğinde çalıştıklarını belirtti. Murat Uncu, "Çocuklarımızın sokakta her türlü risk ortamında çalışmasından endişe edildiği için devletimizin imkanlarıyla böyle bir yer açılmış. Burada çocuklarımıza el sanatlarıyla ilgili faaliyetler yaptırıyoruz. Hazır kalıpların içine alçı döküyorlar, daha sonra ortaya çıkan çalışmayı boyayarak kendilerini geliştiriyorlar" dedi.

MENDİL SATAN ELLER ŞİMDİ SANAT ÖĞRENİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2010 Cuma 11:21:05
Güncelleme :19 Şubat 2010 Cuma 11:49:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?