2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Meslek Yüksek Okulu ilçesine taşınıyor

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Duran Bolat başkanlığındaki bir heyet, Başkale Meslek Yüksek Okulu'nun yapımı için bağışlanan arazide incelemelerde bulundu.

Yıllardır Van YYÜ kampüsünde eğitim veren Başkale Meslek Yüksek Okulu'nun Başkale'ye taşınma özlemi nihayet gerçekleşiyor.

Bu amaçla Başkale Kaymakamı Ali Aslantaş ile Başkale Dayanışma Eğitim Kültür Kalkınma ve Dayanışa Derneği'nin (Başkale Der) çabalar sonuç vermeye başladı. Bu amaçla Başkale'ye gelen YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Duran Bolat başkanlığındaki heyet, İlçe Kaymakamı Ali Astantaş ve Başkale Der Kurulu Üyesi Yaşar Polat ile birlikte Hakkari-Van karayolu üzerindeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulu arkasındaki Polat ailesi tarafından bağışlanan 50 dönümlük arazide incelemelerde bulundu. Heyet üyelerinin bağışlanan araziyi beğendiği, Başkale Meslek Yüksek Okulu'nun burada kurulacağı belirtildi. İncelemeye katılan heyet üyeleri, açılacak Meslek Yüksek Okulu'nun Başkale ilçesinin sosyal ve kültürel gelişimi ile ekonomik hayatına çok büyük faydalar sağlayacağını açıkladılar.

Polat ailesi adına bir açıklama yapan Yaşar Polat, söz konusu okulun Başkale'de açılmasının, 800 öğrenci, idareci ve eğitimcinin ilçeye gelmesi anlamını taşıdığını anlatarak "Sosyal ve kültürel katkının yanı sıra ilçeye gelecek yaklaşık 1000 kişi her ay Başkale'ye yaklaşık 500 bin YTL gelir getirecektir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 19:52:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?