3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Meyvecilik geliştirme çalışmaları

Van Tarım İl Müdürlüğü tarafından, Meyve Üretimini Geliştirme Projesi kapsamında çiftçilere 24 bin adet bodur elma fidanı dağıtıldı.

Van'da alternatif tarımı geliştirme çalışmaları kapsamında hayata geçirilen bodur elma yetiştiriciliği il genelinde hızla yaygınlaşıyor. Tarım İl Müdürlüğü, bodur elma yetiştirmek isteyen çiftçiler için 5 bin 100 adet Muradiye, 4 bin 500 adet Gürpınar, bin 500 adet Erciş, 680 adet Gevaş, 600 adet Çatak, 11 bin 620 adet de merkez ilçeler olmak üzere toplam 24 bin bodur elma fidanı dağıttı.

Van Tarım İl Müdür Vekili İbrahim Örentaş, İHA muhabirine yaptığı açıklamada sürdürülen projesi kapsamında, birkaç yıldır meyveciliğin geliştirilmesi için yapılan çalışmaların olumlu sonuçlar verdiğini belirtti. Örentaş "Müdürlük olarak 2008 yılında 581'i merkezde 619'u da ilçelerde olmak üzere toplam bin 200 dekar alanda bodur elma fidanı dikildi. Yine bodur elma üretimini geliştirme projesi kapsamında satın alınan Golden ve Starking çeşitlerinden oluşan çok sayıda bodur elma fidanı ilimizde oluşturduğumuz bahçelerde dikilecek. Amacımız meyveciliği geliştirmek ve alternatif tarım alanları oluşturmak" dedi.

Yüzde 40'ı Hatay ilinden gelen fidanları kullanılarak bahçeler oluşturduklarına değinen Örentaş, "Bunda özellikle Van Valiliği ve İl Özel İdaresi'nin büyük desteği oldu. 100 bin YTL'ye mal olan bu projede katkılarından dolayı valimiz Özdemir Çakacak ve İl Özel İdaresi yetkililerine çok teşekkür ederim" dedi.

Tarım İl Müdürlüğü olarak elma ve diğer meyve bahçeleri oluşturan çiftçilere teknik destek verdiklerini de ifade eden Örentaş, çiftçilere ağaçları budama teknikleri hakkında bilgi verdiklerini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2008 Çarşamba 15:56:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?