2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Mezarlık hizmetlerinden ücret alınmıyor

Van Belediye Başkanlığı Mezarlıklar Müdürü Ali Çoban, hazır mezar uygulaması çalışmaları kapsamında bir yıl içerisinde 9 mezarlığa bin 200 kişinin defnedildiğini söyledi.


Vatandaşların cenazelerini taşıma ve kabristana defnetme gibi işlemleri yaptıklarını belirten Ali Çoban, bunun karşılığında hiçbir ücretin alınmadığını söyledi. Defin sırasında kabristanda briket ve mezar taşını da verdiklerini vurgulayan Çoban, şuan hazırda 120 mezarın bulunduğunu dile getirdi.

Çoban, "Belediye Meclis üyeleri tarafından alınan kararla birlikte hazır mezar uygulamasına geçilerek, vatandaşlarımıza büyük bir hizmet verilmeye başlanmıştır. Cenazesinin olduğunu bildiren vatandaşa cenaze aracı göndererek, evinden alıp camiye, oradan da kabristana götürüyoruz. Kalabalık bir grup varsa otobüs de tahsis ediyoruz. Taziye evine çadır veriyoruz. Van'da toplam 11 tane mezarlığımız bulunuyor. Bunlardan ikisi tamamen dolmuş durumdadır. 9 mezarlığımızda defin işlemleri devam etmektedir. Ay içerisinde 100 ile 150 arasında defin işlemi gerçekleştirmekteyiz. Bu yıl bin 200 kişinin defin işlemini yaptık" dedi.


Hazır mezarlıkların kepçe yerine 'Mezar kazma timi' tarafından kazıldığını belirten Ali Çoban, her mezarlıkta bekçilerinin de bulunduğunu dile getirdi. Çoban, "Gece geç saatlerde bir cenaze olduğunda vatandaşımız 185 numaralı telefondan bize ulaşabilirler. Vatandaşlardan tek isteğimiz defin kağıdını bize vermeleridir. Her mezarlıkta 3 tane bekçimiz bulunuyor. 17.00'den sonra bekçilerimiz evlerine gidiyor. Bu yüzden gece bizden habersiz yapılan definlerde ise sorumlu olmadığımızı ilgili kurumlara da bildirmiş bulunmaktayız" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 20:05:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muhittin saltık IP: 193.255.143.xxx Tarih : 22.08.2008 09:37:32

Dünyada van ahirete iman belediyemizin mezarlıklar müdürlüğüne teşekürler