5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Mezun olduğu okula dekan oldu

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Ziraat Fakültesi Dekanlığı'na, Vanlı olan Prof. Dr. Şefik Tüfenkçi atandı.

Dünkü Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Genel Kurul toplantısında üç yıllığına Van YYÜ Ziraat Fakültesi Dekanlığı'na Prof. Dr. Şefik Tüfenkçi'nin atanması ile Van'da ilk kez üniversitenin yetiştirdiği kendi öğrencisi öğretim üyesi basamaklarından geçerek dekanlığa kadar yükselmiş oldu.

1965 yılında Van'da doğan Prof. Dr. Şefik Tüfenkçi, ilk ve orta öğrenimini burada tamamladıktan sonra 1985 yılında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ni kazandı. Dört yıllık başarılı eğitimi sonucunda 1989 yılında Ziraat Mühendisi olarak mezun olan, aynı yıl aynı fakültenin Toprak Bölümü'nün açmış olduğu araştırma görevlisi sınavını kazanan Prof. Dr. Tüfenkçi, aynı üniversitede yüksek lisans ve doktorasını da tamamladı. 1996 yılında yardımcı doçent, 2000 yılında doçent ve 2006 yılında profesörlüğe atandı.

Sosyal-kültürel faaliyetlerin yanı sıra Ziraat Fakültesi'nde idareci olarak birçok birim ve kademede görev yapan Prof. Dr. Şefik Tüfenkçi, 1996-2009 yılları arasında Bölüm Başkanlığı, Dekan Yardımcılığı ve Dekan Vekilliği görevlerini yürüttü.

Üniversiteyi, fakülteyi, eğitim sistemini, öğretim elemanlarını çok yakından bilen ve tanıyan Prof. Dr. Şefik Tüfenkçi'nin çok olumlu ve başarılı işler yapacağına inanılıyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2009 Çarşamba 23:51:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?