6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

MHP'li Oktay Vural Van'da

OKTAY VURAL VAN'DA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Oktay Vural, AK Parti'ye OHAL'siz bir Türkiye bıraktıklarını belirterek, "OHAL'siz bir Türkiye istiyoruz ama Türkiye'nin geldiği bu noktada devlet elindeki meşru imkanları kullanarak bu meseleyi çözmelidir" dedi.

Partisinin il teşkilatını ziyaret etmek üzere Van'a gelen Oktay Vural, bir basın toplantısı düzenledi. Konuşmasında, hükümeti eleştiren Oktay Vural, OHAL'i kaldırdıklarını ve MHP olarak AK Parti'ye OHAL'siz bir Türkiye teslim ettiklerini kaydederek, "Bu ülkedeki insanlar iş, aş ve çalışmak istiyor. Huzuru getirmek devletin bir görevidir, dolayısıyla OHAL'siz bir Türkiye istiyoruz ama Türkiye'nin geldiği bu noktada devlet elindeki meşru imkanları kullanarak bu meseleyi çözmelidir" ifadelerini kaydetti.

Meselenin OHAL'in olup olmaması olmadığını da ifade eden Oktay Vural, "Mesele bunun çözülmesidir. Biz 5-6 tane öneri sunduk, dolayısıyla böyle bir öneriyi istiyoruz. Buradaki insanları terörün, baskının ve şiddetin maruz bıraktığı OHAL'den devletin acilen kurtarması gerekir. Başka bir şey istemiyoruz. OHAL, hukuken öngörülmüş tedbirlerden bir tanesidir" şeklinde konuştu.

Türkiye'de bir terör sorunu olduğunu ve bu sorun ile bu bölgede yaşayan Kürt vatandaşların aynı kefeye konulmamasını isteyen Vural, "Sorunu çıkaranların Kürt kökenli kardeşlerimizin olduğuna yönelik bir kanaat uyandırıldı, ki bu da son derece yanlıştır. Hiçbirimizin kabul etmediği askerimizin ve polisimize yapılan hain saldırılarla yörede yaşayan vatandaşlarımızın ilişkilendirilmesini topyekun reddediyoruz. Devletin görevi de bu vatandaşlarla silah sıkanları ayır etmektir" diye konuştu.

Ermenistan ilişkilerine de tepki gösteren Oktay Vural, "Bu bölgeleri hala kendi topraklarında gösteren ve Van'ı yakan Ermenistan'a zeytin dalı uzatıp ondan sonra bizim elimizi sıkmayanları milletimiz iyi görüyor. Türkiye Dışişleri Bakanı'nın gidip Woodrow Wilson Ödülü aldığı zaman, o Woodrow Wilson 1. Dünya Savaşı'nda bu toprakların Ermenistan'a bırakılması gerektiğini söyleyen adamdır. Büyük Ortadoğu Projesi altında Dicle ve Fırat Havzası'nı vadedilmiş topraklar olarak İsrail'e verme planının eş başkanı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan. Biz bu oyunları biliyoruz. Kimin hangi oyunlar oynadığını... Oyun bu milletin ailesini birbirinden koparmaktır. Bir taraftan 'taşeron' diyeceksin, bir taraftan Büyük Ortadoğu Projesi eş başkanlığını yapacaksın" dedi.

Bu yörenin artık terörle birlikte yaşamak istemediğini kaydeden Oktay Vural, bu yörenin bir çocuğu olarak terör örgütü ile birlikte anılmak istemediklerini kaydetti.

BDP'li belediye başkanlarının "özerk yönetim" atağının sorulması üzerine Oktay Vural, önce Başbakan'a sormak gerektiğini belirterek, "Bu memleketin doğusunu batısından kurtaramazlar. Bunlar yabancı senaryo ustalarının bir hususu. Böyle bir şey müzakere dahi edilemez. Bu tartışma konusu dahi olamaz" şeklinde konuştu.

OKTAY VURAL VAN'DA
İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2010 Cuma 17:45:03
Güncelleme :25 Haziran 2010 Cuma 18:53:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?