2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Midesinden 3 adet mıknatıs çıktı

Özalp ilçesinde karın ağrısı şikayeti ile hastaneye başvuran gencin midesinden stres topu olarak bilinen 3 adet mıknatıs parçası çıktı.

Alınan bilgilere göre, geçtiğimiz hafta mide ağrısı şikayeti ile Van Eğitim Araştırma ve Hastanesi'ne Acil Servisi'ne başvuran Veysel Öder (18) isimli gencin yapılan tetkiklerinde, midesinin alt kısımda bir yabancı cisim tespit edildi.

Daha sonra yönlendirildiği Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Abdullah Lenk tarafından muayene edilerek röntgeni çekilen Önder'in kalın bağırsaklarından birbirine yapışık 3 cisimden oluşan bir yabancı maddenin görüldü. Dr. Lenk tarafından önce endoskopi ile alınmak istenen cisimler, birbirine yapışık olduğu için ancak ameliyatla çıkartılabildi.

Yaklaşık yarım saat süren başarılı bir operasyonun ardından Önder'in kalın bağırsaklarındaki cismin, stres topu olarak bilinen 3 adet mıknatıs parçası olduğu belirlendi.

Sağlığına kavuşan Önder'in stres toplarını canı sıkıldığı için yuttuğunu ifade ettiği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2008 Salı 16:40:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mirza yigit IP: 88.247.58.xxx Tarih : 19.03.2008 23:22:31

bu egıtımsızligin bir sonucu yani milettımızı bilinclendırmek bizim okuyan kesımlerde ve bizde bos vermeyıp halkımıza gerektığince yardım edıp cağdaşlaştırarak örnek bir il olmaya aday olmalıyız