7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Mikro kredi projesi ilçelere açılıyor

MİKRO KREDİ PROJESİ İLÇELERE AÇILIYOR

Kadın Girişimciliği Destekleme Derneği Yönetim Kurulu, iş kurmak isteyen bayanlara en fazla 3 bin TL olarak verdiği kredi miktarını 5 bin TL'ye yükseltti. Aynı zamanda daha önce sadece Van'daki bayanların faydalandığı kredilerin ilçelerdeki bayanların da faydalanması için buralara da verilmesi yönünde karar alındı.

Kadın Girişimciliği Destekleme Derneği, 2. Olağan Genel Kurul toplantısını yaptı. İl Özel İdaresi B Kampüsü Sosyal Tesisleri'nde yapılan genel kurul, Veysel Dikici'nin divan başkanlığına seçilmesiyle başladı. Yönetim Kurulu Üyesi Sevnur Pekbay'ın faaliyet raporunu okumasının ardından, Denetim Kurulu Üyesi Yakup Simeklioğlu da denetim kurulu raporunu okudu. Raporların oy birliği ile ibrasının ardından yönetim ve denetim kurulu seçimlerine geçildi. Tek liste ile gidilen seçimde Ramazan Gökdemir, Rezzan Bayram, Abidin Kasapoğlu, Faysal Değer ve Sevnur Pekbay 3 yıllığına yeniden yönetim kurulu üyeliklerine seçilirken, denetim kurulu üyeliklerine ise Yakup Simeklioğlu, Veysel Dikici ve Fevzi Kürekçi seçildi.

"KREDİ MİKTARI 3 BİN TL'DEN 5 BİN TL'YE ÇIKARILDI"

Vali Münir Karaloğlu ve Vali Yardımcısı Ali İpek'in de katıldığı genel kurulda dernek üyeleri, işini geliştirmek isteyen bayanların kredi limitlerini yükseltme kararı aldı. Buna göre 300 TL olan yeni üyelik bin TL'ye, bin 500 TL olan altın üyelik 2 bin TL'ye, 3 bin TL olan elmas üyelik kredi miktarı ise 5 bin TL'ye yükseltildi. Dernek üyeleri ayrıca yaklaşık 5 yıldır sadece Van'daki bayanlara verilen kredilerin artık ilçelerde de verilmesini kararlaştırdı. Bundan sonra Mikro Kredi ofisinde çalışan elemanlar başta Edremit ilçesi olmak üzere, Erciş ve Gürpınar ilçelerinde de alan taraması yaparak talepte bulunanlara kredi verilebilecek.

Bu arada dernek üyesi olan İş Geliştirme Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gedik de, işini büyüten ve yer darlığı çeken bayan işletmecilere kapılarının açık olduğunu ve her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

"BİN 426 BAYANA 1 MİLYON 684 NİN TL KREDİ VERİLDİ"

Yönetim ve denetim kurulu üyelikleri seçiminin ardından Vali Münir Karaloğlu, kısa bir değerlendirme konuşması yaptı. 2005 yılında başlayan Mikro Kredi Projesi kapsamında iş kurmak isteyen bin 426 bayana 1 milyon 684 bin TL kredi verildiğini anımsatan Karaloğlu, kredi geri dönüşümlerinin ise yüzde yüz olduğunu söyledi. Bölgenin en önemli sorunlarının başında işsizliğin geldiğini belirten Karaloğlu, bu sorunun da sadece Van'ın ve Türkiye'nin değil de tüm dünyanın sorunu olduğunu kaydetti. İşsizliği ve fakirliği azaltmak için Mikro Kredi Projesi'nin önemine değinen Karaloğlu "Mikro Kredi Projesi'ni canlı tutmalı, bu heyecanı kaybetmemeliyiz. Bu işe heyecanla sarılmak lazım. Bir malı üretmek değil; satmak zordur. Biz hanımların ürettikleri malı satma noktasında önlerini açarsak, onlara yardımcı olursak, inanıyorum ki bu sayı çok daha katlayarak devam eder. Biz 5 bin kadını Mikro Kredi Projesi'nden iş kadını yaparsak, 5 bin kadına daha az kömür vereceğiz. 5 bin kadın vakfa daha az gelecek, 5 bin kadın daha mutlu olacak, 5 bin kadın patron olacak ve kocasına harçlık verecek. Bu, çok önemli bir projedir. Bu projenin heyecanının kaybedilmemesi lazım" dedi.

"HANIMELİ ÇARŞISI İÇİN ÖZEL TANITIM YAPILACAK"

Vali Karaloğlu, Hanımeli Çarşısı'nın en büyük eksikliğinin tanıtım olduğunu belirterek, çarşının tanıtılması için de özel bir çalışma yapacaklarını kaydetti. Dernek üyelerine kendi meslek gruplarında olan esnafları alarak çarşıyı görmeye ve alışverişlerini buradan yapmaya teşvik etmelerini isteyen Karaloğlu, hayır kuruluşlarına da, "Yapacağınız gıda ve giyim kermeslerini Hanımeli Çarşısı'nda yapın" çağrısında bulundu.

MİKRO KREDİ PROJESİ İLÇELERE AÇILIYOR
MİKRO KREDİ PROJESİ İLÇELERE AÇILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2010 Çarşamba 17:55:04
Güncelleme :3 Şubat 2010 Çarşamba 21:44:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?