2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Mikro Kredi Projesi'ne yoğun ilgi

Van Valiliği tarafından yürütülen Mikro Kredi Projesi'nin Birim Yetkilisi Sevnur Yağşi, projelerinden faydalanan bayan sayısının bini aştığını ifade ederek, hedeflerinin bin 500'ü olduğunu söyledi.
 

Van Valiliği'nin Kadın Girişimciliğini Destekleme Derneği çatısı altında başlattığı Mikro Kredi Projesi, bayanların akınına uğruyor. Çalışmalarla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Birim Yetkilisi Sevnur Yağşi, bugüne kadar projeden faydalanan kadın sayısının bine çıktığını belirtti. 

Yüzlerce kişinin de başvuruda bulunduğunu ifade Yağşi, projenin bayanlar arasında yayılmasıyla hedeflenen rakamları bir bir aştıklarını kaydetti. Şuan ise hedeflerinin bin 500'ü bulmak olduğunu anlatan Yağşi, "Projemizden yararlanan kadınlarımızın çoğu kırsal kesimlerdeki mahallelerde bulunmaktadır. Etkinliğimizin başında kadınlar kredi sözünü duydukları vakit pek yaklaşmıyorlardı. Ama kendi aralarında bu işi yapanları görünce onlarda bir bir buraya akın etmeye başladılar. Hedef kitlemiz ilk başlarda 250'iken şimdilerde ise bin 500'üleri düşünüyoruz. Önümüzdeki günlerde Van Valisi Özdemir Çakacak'ın başkanlığında yapağımız toplantıda kredilerin limitlerinin arttırılması ve 3.'ncü kredilerin bayanlara verilmesi gibi konular görüşülecektir. Çünkü projemiz bayanlara verilen kredilerin geri ödemeleriyle kendi kendini çevirebilmektedir. Ayrıca bini aştığımız için bininci bayanımıza sayın valimiz tarafından mali değeri olan çeşitli hediyeler verilecektir" dedi. 

Van'ın Türkiye genelinde ilk sırada olduğunu da sözlerine ekleyen Sevnur Yağşi, projeden faydalanan bayanlara bugüne kadar 1 milyon 65 bin 300 YTL'nin ödendiğini belirtti. Bu kadar birçok bayana ulaşmada kendilerinden çok bayanların büyük faydasının bulunduğunu da ifade eden Yağşi, projenin yayılmasıyla birlikte sayının da her geçen gün arttığını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 16:48:32
Güncelleme :24 Aralık 2008 Çarşamba 17:47:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?