3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Milletvekili eşliğinde PKK yürüyüşü

Van'ın Başkale ilçesinde önceki gün öldürülen Hüseyin Kendal kod adlı Murat Gezici isimli teröristin evine gitmek için toplanan kalabalık, sloganlar eşliğinde eve yürüdü.

DTP Van Milletvekili Fatma Kurtulan da kalabalık ile birlikte teröristin evine gitti.

 


Öldürülen teröristin ailesinin yaşadığı Selimbey Mahallesi'ne gitmek üzere Van Kalesi yanındaki Atatürk Kültür Parkı'nda toplanan kalabalık, bir süre bekledikten sonra topluca yürüyüşe geçti. Öldürülen teröristin posterini açan kalabalık Türkçe ve Kürtçe sloganlar eşliğinde "taziye" evine kadar yürüdü. Zafer işaretleri yapan kalabalık, terör örgütü lehine Kürtçe slogan attı. DTP Van Milletvekili Fatma Kurtulan, Bostaniçi Belde Belediye Başkanı Gülcihan Şimşek ve parti yöneticilerinin de katıldığı yürüyüşte taziye dilekleri için teröristin evine giden kalabalık, basın mensuplarının eve yaklaşmasına müsaade etmedi. Teröristin posterini açan iki kişinin yüzünü saklaması ise dikkat çekti.


Geniş güvenlik önlemleri altında Atatürk Kültür Parkı'ndan teröristin evine kadar yürüyen kalabalık, daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı.

...
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2008 Cumartesi 01:20:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
olsun tek IP: 85.107.89.xxx Tarih : 24.05.2008 20:57:04

kimi bi ewladı olsun diye hekim hekim dolaşır adak lar adar.kimi gder amerikan dan sperm alır dölüne boşaltır,öte yandan geçim sıkıntısıyla uğraşan ewladını dişinden tırnağından biriktirerek yetiştirmeye çalışır bu GERİLLA OLSUN TÜRK ASKERİ OLSUN farkı yok yıllardır bi takım türklerin inadı we çekememezliği sonucu binlerce 20sinde genci toprağa weriyoruz acaba hangi bAKAN hangi komutan bunların öldüğü gece yas tutarak uyuyor.ben hiç birini sanmıyorum,neyse bi çiçekle bahar gelmiyor warsın böyle gelmiş böylede gitsin umut dağlarda güneş doğuda hade bakalım umuda bi kurşunda umutsuzlardan,ne bu dünyanın bide ötekisi war...,