3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Milletvekili Üçer İHD'yi ziyaret etti

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Van Milletvekili Özdal Üçer, azalması gereken hak ihlallerinin her geçen gün arttığını belirterek, bununla birlikte olumsuzlukların da çoğaldığını söyledi. 

DTP Van Milletvekili Özdal Üçer, İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şube Başkanlığı'nı ziyaret ederek son dönemlerde meydana gelen hak ihlalleri ile ilgili bilgi aldı. Özdal Üçer, İHD Van Şube Başkanı Avukat Cüneyt Caniş ve yönetim kurulu üyesi Cahit Bozbey tarafından karşılandı. Milletvekili Üçer, İHD'nin insani çerçevede hak ihlallerine karşı mücadele eden bir kuruluş olduğunu belirterek, "Sizler çok kutsal bir görev yapıyorsunuz. Hizmetlerinizle insanlara yönelik hak ihlallerini önlemeye çalışıyorsunuz. Ancak Türkiye'de yapılan bunca çalışmaya rağmen her geçen gün insan haklarına yönelik ihlaller azalmadığı gibi artıyor. Hak ihlallerinin azalması gereken ülkemizde her geçen gün bu ihlallerin arttığını gözlemlemekteyiz. Birilerinin kasıtlı uğraşları sonucunda bunların arttığını görüyoruz. Van'da son dönemlerde ciddi manada devlet terörü estiriliyor" dedi. 

İHD Van Şube Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi Cahit Bozbey ise ziyaretten dolayı mutluluk duyduklarını ifade ederek, bu hassasiyetin Van'ın diğer milletvekilleri tarafından da gösterilmesi gerektiğini söyledi. Bozbey, azalması için çalıştıkları hal ihlallerinin artmasından dolayı endişe duyduklarını belirterek, "Avrupa Birliği yolunda olan ülkede hak ihlallerinin gün geçtikçe artması düşündürücüdür. Kürt sorunu çözümsüzlüğü hak ihlallerinin her geçen gün artmasına neden olmaktadır. Bu konularda bütün milletvekillerimizden duyarlılık bekliyoruz" dedi.

"ARSENİKLİ SU YÜZÜNDEN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ" 

İHD Van Şube Başkanlığı'nı ziyaret eden DTP Van Milletvekili Özdal Üçer, vatandaşlara arsenikli su içirmenin de bir insan hakkı ihlali olduğunu ve bu konu üzerine belediye başkanlığı ve gerekli kurumlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Üçer, "3 yıldır arsenikli olduğu bilinmesine rağmen vatandaşa su içirilmiştir. Vatandaşlara arsenikli su içirilmesi de bir insan hakkı ihlalidir. Bu konuda başta belediye başkanlığı olmak üzere gerekli kurumlar hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyoruz. Dosyamızı tamamladıktan sonra savcılığa suç duyurusunda bulunacağız" şeklinde konuştu. 

Özdal Üçer, sivil toplum kuruluşlarına yönelik ziyaretlerinin devam edeceğini de sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 12:17:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?