5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Milli Eğitim Bakanı Van'da

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, partililere hitap ettiği sırada elektriklerin kesilmesi üzerine konuşmasını yarıda keserek salondan ayrıldı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 27 Şubat 2009 cuma günü yapacağı ziyaret öncesi hazırlıkları yerinde incelemek için seçim bölgesi Van'a geldi. Türk Hava Yolları'nın Ankara-Van seferini yapan tarifeli uçağı ile Van Ferit Melen Havaalanı'na gelen Bakan Çelik; Van Valisi Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Burhan Yenigün, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van milletvekili Gülşen Orhan, Kayhan Türkmenoğlu, İkram Dinçer ve Kerem Altun, ilçe ve belde belediye başkan adayları ile çok sayıda partili tarafından karşılandı.

Havaalanında çiçeklerle karşılanan Çelik, daha sonra partililerle birlikte Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde bulunan AK Parti Van Seçim Bürosu'na geçti.
Burada partililer tarafından büyük bir coşku ile karşılanan Bakan Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Van'da düzenleyeceği miting hakkında bilgi verdi.

Başbakan Erdoğan'ı 3 seçimdir yalnız bırakmayan Van halkının kendisini yapacağı bu mitingde de yalnız bırakmayacağını ifade eden Çelik konuşmasını sürdürdüğü esnada elektrik kesildi. Şehir merkezinin bir bölümünde kesildiği belirtilen elektriğin gelmesini bir süre bekleyen Bakan Çelik, seçim bürosunda yaşanan aşırı yoğunluktan dolayı partilileri fazla bekletmemek için salonun ön tarafına gelerek kalabalığa mikrofonsuz sesini duyurmaya çalıştı.
 
Bakan Çelik'in elektrik kesintisi nedeniyle konuşmasını yarıda kestiğini belirtmesi üzerine kalabalık içerisinde bulunan bir kişi, "Sayın Bakan, bu elektrik kesintisi her zaman yaşanıyor" diye seslendi. Bunun üzerine Çelik, "Maalesef" yanıtını verdi.
Bakan Çelik, "Başbakanımızın düzenlediği tüm mitinglerde adeta meydanlar mahşeri bir kalabalık ile doluyor. Dün yapılan Yozgat ve Çorum mitingleri ile daha önce yapılan Diyarbakır ve Gaziantep mitinglerini izlediyseniz gördünüz. Biz de en güzel şekilde mitingimizi yapıp Başbakanımızı uğurlayacağız" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 18:30:08
Güncelleme :25 Şubat 2009 Çarşamba 18:40:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
YİNE BEN IP: 78.180.241.xxx Tarih : 18.03.2009 14:42:11

sayın bakanım ben sizin yerinizde olsam vana gitmem gidip hayal kırıklığına ugrıcagıma gıtmem hiç bişi olmam yok gidecem diyorsanız gidin ve görün