2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Milli Eğitim Müdürü'nden açıklamalar

Van'da 2008-2009 eğitim öğretim yılının başlamasına az bir süre kala hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor


2003 yılından itibaren yoğun bir şekilde eğitim yatırımların yapıldığı Van'da 2008-2009 eğitim öğretim yılında birçok yeni okul ve pansiyonun açtıklarını belirten Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, yatırımlarda kırsal kesime öncelik verdiklerini söyledi. Gevaş, Muradiye ve Çatak ilçeleri ile Van Merkez Cumhuriyet Lisesi pansiyon yaptırdıklarını anlatan Yıldız, Van İMKB İlköğretim Okulu'nun ise Kahraman Çocuklar Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'na dönüştüreceklerini ifade etti.

Yıldız, "Van nüfusunun önemli bir kısmı kırsal kesimde olduğu için yatılı okullar ve pansiyon ihtiyaç çok fazla. Biz de bu ihtiyacı karşılayabilmek için her ilçeye kız ve erkek öğrenci pansiyonu planladık. Bu yıl hizmet verecek olan 6 pansiyon ile birlikte bu yöndeki ihtiyacımızın önemli ölçüde karşılandığını düşünüyorum" dedi.


Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, Van'ın eğitim sorunları ile yakından ilgilenmesi sayesinde eğitim sorunları bir bir çözüldüklerini de belirten Yıldız, yatırım sorunlarının büyük kısmı giderdiklerini kaydetti. Van'da yapılan bu eğitim yatırımlarının kaliteyi artıracağını vurgulayan Yıldız, Van'ın eğitimde hak ettiği yere geleceğinin anlattı.

TAŞINABİLİR OKULLAR AÇILIYOR
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen çelik aksama sahip olan ve kısa sürede kurulabilen taşınabilir okulların 2008-2009 Eğitim yılında öğrenci almaya başlayacağını da vurgulayan Yıldız, acil ihtiyaç duyulan kırsal bölgeye yapılan 8 ders ve 4 lojman şeklinde planlanan okullarla sorununu çözmeyi amaçladıklarını anlattı. Yıldız, "Van'ın Başkale ilçesinde sınıra sıfır noktada bulunan Böğrüpek köyüne yapılan 8 derslikli taşınabilir okul da faaliyete girdi" ifadelerini kullandı.

OTİSTİK ENGELLİLER İÇİN OKUL
Van'da ilk kez otistik engelliler için okul açılacağını ve bu yönde yaşanan büyük sıkıntının giderildiğini kaydeden Yıldız, engelli öğrencilere özel önem verdiklerini vurguladı. Zübeyde Hanım Zihinsel Engelliler Okulu'nun geçtiğimiz yıl yeni binasına taşındığını hatırlatan Yıldız "İşitme engelliler için Van-Özalp karayolu üzerinde yaptırılan okulun inşaatı devam ettiği için eğitimini başka bir binada görüyorlar. Önümüzdeki yıl yeni yapılan binasında eğitime başlayacaklar"


2008 Ağustos Atama Dönemi'nde Van'a 692'si kadrolu, 109'u sözleşmeli 13'ü açıktan atama olmak üzere toplam 814 öğretmen atandığını belirten Yıldız, 309 da asker öğretmen atandığı Van'a 284 okul öncesi kadrosuz usta öğretici görevlendirileceklerini vurguladı. Yeni atanan öğretmenlerle birlikte öğretmen açığı büyük ölçüde kapandığını söyleyen Yıldız, boş kalan kontenjanların ise vekil ve ek ders karşılığı alınan öğretmenlerle kapatılacaklarını söyledi.


260 bin öğrencisi bulunan Van'da 8 bin 500 öğretmenin görev yaptığını ifade eden Yıldız, "Van'da son 5 yıl içerisinde 2 bin 172 derslik, 7 bin 388 öğrenci kapasiteli pansiyon yapıldı. Bu dönemde yapılan eğitim yatırımları öğrenci sayılarının da artmasına neden oldu. Öğrenci sayıları bu dönemde okul öncesinde yüzde 5'ten yüzde 21'e, ilköğretimde yüzde 81'den yüzde 97'ye, ortaöğretimde ise yüzde 21'den yüzde 42'ye çıkardık. Önümüzdeki yıllarda öğrenci sayısının daha da artması bekliyoruz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2008 Cumartesi 17:27:54
Güncelleme :30 Ağustos 2008 Cumartesi 17:40:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?