5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Milli Eğitim'den örnek uygulama

Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ücretli öğretmen başvuru işlemlerinde örnek bir uygulamaya imza attı.

Önceki yıllarda, ilin öğretmen ihtiyacını karşılamak için ücretli öğretmenlik başvuruları sırasında yoğunluk yaşanırken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bilgi İşlem Bürosu (MEBBİS) tarafından hazırlanan bir sistemle adayların başvuru işlemleri elektronik ortamda alınmaya başlandı.

Adayların başvuru kuyruklarında zaman kaybetmelerine ve gereksiz evrak yığılmalarına son verilmiş olduğunu söyleyen İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bilgi İşlem Bürosu yetkilileri, aylarca kafa yorarak hazırladıkları bir programla ücretli öğretmenlik başvurularında büyük rahatlık sağlandığını belirttiler. Yetkililer, "Böylece, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün işleyişini daha da hızlandırmış olduk. Ayrıca, bu sistemle şeffaf bir yapı oluştu. Herkes internette, puanını ve sırasını görüp, takip edebilecek" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ücretli öğretmenlik başvurularında farklı uygulamaları da hayata geçirdi. Adayların, konuyla ilgili her türlü soru ve sorunlarına anında çözüm bulmak amacıyla online destek, e-posta destek ve SMS bilgilendirme hizmetleri de verildi. Bilgi İşlem Bürosu yetkilileri, "Bu uygulamayla yaklaşık 700 adaya mesai saatleri içinde online destek, mesai saatleri dışında ise e-posta destek ve SMS yoluyla bilgilendirme ve destek hizmetleri verildi. Adaylar da, bu uygulamalardan son derece memnun kaldılar" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2011 Cuma 11:25:02
Güncelleme :17 Eylül 2011 Cumartesi 18:33:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serhat botan IP: 78.186.20.xxx Tarih : 24.09.2011 14:25:24

van milli eğitim müdürlüğü için bu güzel bir uygulama olabilir ama dışardaki vatandaş için değil. sayın müdürümüz gelsinde muradiye milli eğitimdeki meslektaşlarının yaptığı şeffaf uygulamaya bi baksında adam kayırmanın, torpilin, haksızlığın ve insanları nasıl birer ucretli köle haline getirdiklerini gördüğü zaman pekte bir şeffaf uygulama yapmadıklarını anlayacaktır.