5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

'Milli Gurur' sergisi Van'da

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski başkanı merhum Hasan Doğan anısına düzenlenen ve 30 ilde dolaşan 'Milli Gurur Milli Forma' sergisi Van'da düzenlenen törenle açıldı.

TFF ve Devlet Bakanlığı'nın işbirliği ile gerçekleştirilen 'Milli Gurur Milli Forma' sergisinin 13'ncü durağı Van oldu. TFF eski başkanı merhum Hasan Doğan'ın anısına düzenlenen etkinlikte, TFF'nin kurulduğu 1923 yılında günümüze kadar A Milli Futbol Takımı'nın giydiği formalardan örnekler bulunduğu ve 1923-2008 arasındaki 85 yılın 12 ayrı dönemin incelediği sergide, 24 forma ile ay yıldızların o dönem içerisinde oynadığı önemli maçlardan özet görüntüler ve dönemin orijinal gazeteleri ve fotoğrafları yer alıyor. 21 Eylül 2008 de İstanbul Dolmabahçe'de başlayan serginin, 2009 yılının mart ayına kadar toplam 30 ili dolaşacağı öğrenilirken, sırasıyla, İstanbul Kocaeli, Ankara, Kastamonu, Karabük, Samsun, Trabzon, Artvin, Kars, Erzurum, Sivas ve Malatya'yı gezen serginin 13.'ncü durağı Van oldu. Van'dan sonra serginin Siirt, Diyarbakır, Adıyaman, Gaziantep, Adana, Kayseri, Kırşehir, Konya, Antalya, Denizli, İzmir, Kütahya, Eskişehir, Bursa, Çanakkale ve Tekirdağ'da illerinde olacağı belirtildi.

Merkez Kapalı Spor Salonu'nda sabah saatlerinde düzenlenen etkinlik Van Valisi Özdemir Çakacak, Vali Yardımcısı Mehmet Nuri Başaran, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hülya Özdemir, Mili Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, Van Emniyet Müdür Yardımcısı Önder Okşan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkanı Zahir Kandaşoğlu'nun yanı sıra, kentte spor alanında faaliyet gösteren temsilciler ve sporcular katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program, TFF 'Milli Gurur Milli Forma' sergisinden sorumlu Yavuz Şenol, Vali Çakacak'a ismi yer alan 65 numaralı A Milli Takımı formasını hediye etti. Daha sonra beraberindekilerle birlikte sergiyi dolaşan Vali Çakacak, Yavuz Şenol'dan 12 ayrı döneme ait olan formalarla ilgili bilgi aldı. A Milli Futbol Takımı'nın 11 kişilik kadrosu önünde fotoğraf çeken ve Hasan Doğan anı defterini yazan Vali Özdemir Çakacak, sergiyi çok beğendiğini dile getirdi. 'Milli Gurur Milli Forma' sergisi ile Türk futbolunun geçmişten bugüne geçirdiği evrelerin hatırlatılması adına büyük bir önem taşıdığını ifade eden Vali Çakacak, Devlet Bakanlığı başta olmak üzere TFF yetkililerine teşekkür etti.

Serginin hafta sonuna kadar açık kalacağını ifade eden Yavuz Şenol ise tüm halkı beklediklerini ifade ederek, katılım gösterenlere şükranlarını sundu.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 13:57:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?