5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Milli Gurur Sergisi geliyor

Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, merhum Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski başkanı Hasan Doğan anısına düzenlenen ve 30 ilde dolaşan 'Milli Gurur Milli Forma' sergisinin 15 Nisan 2009 günü Van'da açılacağını söyledi.

Konu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Muzaffer Çintimar, 'Milli Gurur Milli Forma' sergisinin Van'a geleceğini söyledi. TFF ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı'nın işbirliği ile gerçekleştirilen sergisinin İstanbul Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile açılışının yapıldığını belirtti. Hayatını kaybeden TFF eski başkanı Hasan Doğan'ın anısına düzenlenen etkinlikte TFF'nin kurulduğu 1923 yılında günümüze kadar A Milli Futbol Takımı'nın giydiği formalardan örnekler bulunacağını ifade eden Çintimar, "Bunların yanı sıra 1923-2008 arasındaki 85 yılın 12 ayrı dönemin incelediği sergide, 24 forma ile ay yıldızların o dönem içerisinde oynadığı önemli maçlardan özet görüntüler ve dönemin orijinal gazeteleri ve fotoğrafları yer alacak. 21 Eylül 2008 de İstanbul Dolmabahçe'de başlayan sergi, 2009 yılının mart ayına kadar toplam 30 il dolaşacak. Sırasıyla, İstanbul Kocaeli, Ankara, Kastamonu, Karabük, Samsun, Trabzon, Artvin, Kars, Erzurum, Sivas ve Malatya'yı gezecek olan sergi 15 Nisan 2009 günü ise ilimizde olacak. Program ilimizden sonra Siirt, Diyarbakır, Adıyaman, Gaziantep, Adana, Kayseri, Kırşehir, Konya, Antalya, Denizli, İzmir, Kütahya, Eskişehir, Bursa, Çanakkale ve Tekirdağ'da bulanacaktır" dedi.
'Milli Gurur Milli Forma' sergisi ile Türk futbolunun geçmişten bugüne geçirdiği evrelerin hatırlatılması adına büyük bir önem taşıdığını da sözlerine ekleyen Muzaffer Çintimar şöyle konuştu;

"Cumhuriyet ile yaşıt olan TFF, milli takımımız, binlerce futbolcunun, yüzlerce teknik adamını ve yöneticinin emeği ve milyonlarca vatandaşımızın desteği ile bugünlere geldi. Kimi zaman üzüntülü, kimi zaman sevinçlerle geçen uzun yılların ardından dünya çapında kabul edilmiş bir milli takımımız var. İşte bunun gururu ile 'Milli Gurur Milli Forma' sergisinin Türkiye genelinde, yeni bir anlayışa, yeni bir birlik ve beraberlik sürecine ışık tutacağı aşikardır."
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 17:25:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?