2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Milli kareteciden 1 altın 1 bronz

Van Emniyet Müdürlüğü bünyesinde çalışan polis memuru milli karateci Remzi Yılmaz, Romanya'nın Bükreş kentinde yapılan ve 24 ülkeden 576 sporcunun katıldığı 6. Avrupa Şampiyonası'ndan 1 altın ve 1 bronz madalya ile döndü. 

Türkiye Karate Milli Takımı'nın Kumite dalında Avrupa Şampiyonu olduğu karşılaşmaların ardından Van'a dönen milli sporcuyu kabul eden Van Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, bir tam cumhuriyet altını ile ödüllendirerek tebrik etti. Yılmaz'ın aldığı başarı ile gurur duyduklarını dile getiren Kesmez, aynı başarının devam etmesi dileğinde bulundu. 

Şampiyon karateci polis memuru Remzi Yılmaz ise, şampiyona sırasında Aktütün karakoluna yapılan hain saldırı sonrası Türkiye kafilesi olarak çok üzüldüklerini ancak, hemen toparlanarak iyi bir mücadele ile takım halinde birinci olarak Türkiye bayrağını göndere çektikleri için mutlu olduklarını söyledi. Emniyet Spor Kulübü Derneği Karate Antrenörü olduğunu anımsatan Yılmaz, polis çocukları ve sivil vatandaşlardan 40 kadar öğrencisi olduğunu söyledi. 

Çalıştırdığı sporcuların önemli kısmının lisanslı sporcu olduğunu ifade eden Yılmaz, sporun yanında bu genç sporcuların vatanına ve milletine faydalı birer birey olarak yetişmeleri için çaba gösterdiğini vurguladı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 17:41:38
Güncelleme :10 Ekim 2008 Cuma 17:46:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?