5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Minibüs garajında yer tartışması

Van'ın Özalp ilçesinden il merkezine gelen minibüsçüler, Erçek Minibüsçüler Kooperatifi'nin il merkezi dışına çıkarılması gerektiğini belirterek bu konudaki taleplerini Van Belediyesi'ne ilettiler.


S.S. 38 Nolu Özalp Minibüsçüler ve Motorlu Taşıtlar Kooperatifi'ne bağlı 120 minibüsçü, Akköprü Mahallesi'nde bulunan Kuzey Minibüs Garajı'nda bir açıklama yaparak, bulundukları garajda Erçek Minibüsçüler Kooperatifi'ni istemediklerini belirttiler. Konuyla ilgili bir açıklama yapan 38 Nolu Özalp Minibüsçüler ve Motorlu Taşıtlar Kooperatifi Başkanı Ender Durmaz, İl Trafik Kurulu Komisyonu'nun kararına göre bulundukları Kuzey Minibüs Garajı'nda Erçek beldesi minibüsçülerinin kalamayacağının belirtildiğini söyledi.

Alınan kararda Kuzey Minibüs Garajı'nda bulunan kooperatiflerinin içerisinde Erçek'in bulunmadığını anlatan Durmaz "Fakat Erçekli minibüsçüler şuan buruda ve bunlara bu izni kim vermiş? Biz kendileri ile görüştüğümüzde belediyeden izin aldıklarını söylüyorlar. Fakat alınan İl Trafik Kurulu Komisyonu kararına göre bunların il merkezi dışındaki otogarda olması gerekiyor. Biz daha önce de yolcu nedeniyle kendileri ili çok sıkıntı yaşadık. Kavgalar oldu, yaralananlar oldu. Bu defa da aynı şeyler yaşanacaktır. Bu nedenle kendilerinin bizimle aynı garajda kalmasını istemiyoruz. Bu durumu belediyeye aktarmak ve kendilerinden yardım alabilmek için şuan Belediye Başkanlığı'na gideceğiz" dedi.


Açıklamanın ardından 38 Nolu Özalp Minibüsçüler ve Motorlu Taşıtlar Kooperatifi Başkanı Ender Durmaz ve birkaç minibüsçü, belediyeye gelerek Başkan Vekili Haydar Örgü ile görüştü.

İha
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2009 Cuma 15:43:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mesut kıyatmaz IP: 88.249.164.xxx Tarih : 15.11.2009 12:04:22

ercek beldesi tarafından verilen yerde kalkınması istenilir