5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Minibüs şoförlerinin tepkisi büyüyor

Van İl Trafik Komisyonu kararı ile ilçe minibüsleri ve belediye otobüslerinin şehir merkezine girmesinin yasaklanması, Gevaş ilçesinde bazı vatandaşlar ve minibüs şoförleri tarafından tepki ile karşılandı.


Kentte trafik yoğunluğuna sebep olduğu gerekçesiyle ilçe minibüs duraklarının otogara alınmasına vatandaşların tepkisi sürüyor. Otogarın şehir merkezinden çok uzak olmasının hem zaman hem de maddi anlamda sıkıntı yaşatacağını belirten Gevaşlı vatandaşlar, bu uygulamanın adil olmadığı, bir zulüm olduğunu ifade ederek, "Sabah erken işe gidenlerimiz, okula yetişmek evlerinden erken çıkan öğrencilerimiz var. İki araç değiştirmekle zaman kaybımız çok olacaktır. Bundan sonra evlerimize gidebilmek için iki ayrı minibüs değiştireceğiz. Bu bizim için hem zaman hem de para kaybı demektir. Yetkililer bunu hiç düşünmüyorlar mı?

İlçelerden kent merkezine her gün gelmek zorunda kalanlar ne yapacak? Getirilen yeni düzenleme tamamen vatandaşın aleyhinedir" ifadelerini kullandı.
Karara tepkilerini dile getiren S.S. Gevaş Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Emrullah Arvas ise konuyu İl Trafik Şube Müdürlüğü, Van Belediye Başkanlığı, VATSO ve İl Genel Meclisi üyeleri ile görüştüklerini anlattı. Kararın 5 yıl önce komisyon tarafından alındığını, yapacak bir şey olmadığının söylendiğini belirten Arvas, "Bize dilekçe ile başvurmamız gerektiğini söylediler. Bizler de Van Valiliği'ne dilekçe ile başvurularda bulunacağız. Gerekli mercilerden istediğimiz sonucu almadığımız takdirde kontak kapatmak zorunda kalacağız.

Zaten işlerimiz yeterince kötü, bir de otogara gittik mi iş yapamaz hale geliriz. En önemlisi burada halkımızda mağdur kalacaktır. Çoluk-çocuğuyla giden var. Öğrencilerimiz, memurlarımız ve işçilerimiz var. Bunlar iki araç değiştirmek zorunda kalacaklar ve mağdur olacaklar. Artı ekstra masraf olacak vatandaşlar için. Bu halka neden eziyet ve ek masraf çıkartmak istiyorlar anlamadım.

Bizim isteğimiz yine otogarda olalım, ama en azından iki minibüsüm garajda kalsın yolcularını alıp aynı yol istikametinde Gevaş'a gitsin. Bu şekilde yoğunluk oluşmayacak ve trafik engel olunmayacaktır. Son olarak Valimizle görüşmeye gideceğiz. Bu işin çözmesi için sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 14:42:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Nuray SARI IP: 88.227.84.xxx Tarih : 10.05.2009 15:41:39

Aynı  sıkıntı daha öncede pek çok ilimizde yaşanmıştı.ancak aradan geçen zaman iyikide böyle bir uygulama yapılmış dedirtmiştir oradaki   yaşayan halka