3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Minibüste 265 kilo esrar

Van'ın Gevaş ilçesinde düzenlenen operasyonda bir minibüs içerisinde 264 kilo 835 gram esrar ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri ''Karyağdı'' adı verilen operasyon kapsamında plakası açıklanmayan F.T. yönetimindeki minibüs ile bu minibüse öncülük yapan otomobili takibe aldı.

Takip sonucu Van'ın Gevaş ilçesinde güvenlik önlemleri alan Emniyet ekipleri söz konusu araçlara ''Dur'' ihtarında bulundu.

İhtara rağmen kaçan minibüs ile otomobil takibe alındı. Minibüse öncülük yapan İ.T. yönetimindeki otomobil ile otomobilde bulunan T.G gözaltına alındı.

Minibüs ise ilçe çıkışında terk edilmiş olarak ele geçirdi. Minibüste yapılan aramada yurda İran üzerinde getirilerek batı illerine götürülmek üzere hazırlandığı tespit edeline paketler içerisinde 264 kilo 835 gram esrar buldu.

Van Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, 2008 yılının planlı ve başarılı bir operasyonuna imza atıldığını belirtti.

Operasyon kapsamında 264 kilo 835 gram uyuşturucunun ele geçirildiğini hatırlatan Kesmez, ''Kimliklerini belirlediğimiz minibüs sürücüsü ile yanında bulunan kişi gecenin karanlığından faydalanarak kaçtı. Otomobilde bulunan 2 kişi ile şebeke lideri olduğu tespit edilen K.E. evinde gözaltına alındı.''

AA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2008 Pazartesi 12:28:55
Güncelleme :21 Ocak 2008 Pazartesi 12:31:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?