5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Minik bebeğin yaşam savaşı

(ÖZEL - HABER) - AKRABA EVLİLİĞİ KURBANI BEBEK YAŞAM SAVAŞI VERİYOR

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde dünyaya gelen ve akraba evliliğinde sıkça rastlanan 'İktiyozis' denilen bir tür cilt hastalığı teşhisi konulan bebek yaşam savaşı veriyor.

Özalp ilçesinde oturan İffet ve Cihan A. çiftinin Van YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde dünyaya gelen bebekleri görenleri şaşırtıyor. Anne İffet A.'nın beşinci gebelikte dünyaya getirdiği kız çocuğu Yeni Doğan Ünitesi'nden tedavi görüyor.

Ünite Sorumlusu Prof. Dr. Ercan Kırımi, dayı-hala çocukları olan anne ve babanın daha önce de dünyaya gelen 2 çocuklarının aynı hastalılığı taşıdığını ve bunlardan birinin hayatını kaybettiğini diğerinin ise yaşadığını kaydetti. Hastalığın ilk günlerinin sıkıntılı olduğunu, anne ve babaya eğitim de vereceklerini anlatan Prof. Dr. Kırımi, düzenli bakılması durumunda bebeğin yaşama şansının yüksek olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Kırımi, "Bu hastalık yeni doğanlarda nadir rastlanan ve tıp dilinde 'İktiyozis' denilen bir cilt hastalığıdır. Özellikle akraba evliliklerinde daha sık rastlıyoruz. Bu ailenin de akrabalığı var. Daha önce 2 çocukları böyle olmuş. Maalesef aslında genetik danışma alsaydı daha önceden belki önlenebilirdi. Şu anda bu bebeğin cildinin kuruluğunu yağ sürerek önlüyoruz. Annesini de yavaş yavaş alıştırıyoruz. Bakımını sağlıyoruz. İnşallah iyileşmesini bekliyoruz" dedi.

(ÖZEL - HABER) - AKRABA EVLİLİĞİ KURBANI BEBEK YAŞAM SAVAŞI VERİYOR
(ÖZEL - HABER) - AKRABA EVLİLİĞİ KURBANI BEBEK YAŞAM SAVAŞI VERİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2009 Çarşamba 10:31:01
Güncelleme :28 Ekim 2009 Çarşamba 12:10:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?