2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Miniklerin balık keyfi

Muradiye ilçesinde, çocuklar ellerine geçirdikleri çoraplarla tuttukları balıkları mangalda pişirerek piknik yapıyorlar.

Bendimahi Çayı üzerinde bulunan Su Değirmenleri Mevkii'nde ellerine geçirdikleri çorap ile balık tutan çocuklar, hem serinliyorlar hem de hafta sonu tatillerini geçiriyorlar.

Yaktıkları ateşin üzerine koydukları teneke parçası üzerinde tuttukları balıkları pişiren çocuklar, piknik yapmanın keyfini yaşıyorlar. Büyük bir uğraşın ardında tuttukları balıkları özenle pişirdikten sonra ekmeğin arasına dizerek karınlarını doyuran çocuklardan Abdullah Enterli, bu şekilde hem eğlendiklerini hem de serinlediklerini belirtti. Enterli, tek eğlenceleri bu olduğunu ifade etti.

Sedat Çakan isimli çocuk ise ellerine geçirdiği çorapla daha rahat bir şekilde balık tuttuklarını kaydetti. Çakan, "Biz tuttuğumuz balıkların bir kısmını burada pişirerek yiyoruz. Geri kalan kısmını ise evimize götürüyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2008 Pazar 14:25:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yeni yolcu IP: 81.213.213.xxx Tarih : 1.06.2008 22:38:35

haberde bişey dikkatimi çekti: "Büyük bir uğraşın ardında tuttukları balıkları " denilmiş. burada tutulan balıklar inci kefali denilen ve bu dönemde Bendimahi Çayına yumurtalarını bırakmaya gelen balıklardır. Bu dönemde çayda sudan çok balık bulunmaktadır ve yakalanması hiç de zor değildir. Araştırma yapılırsa bu dönemde bu balıkların avlanması YASAKTIR!!! Bu şekilde teşvik edici haber yapılmasın lütfen.