3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

MOBESE görüntüleri yakalattı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Van ziyaretinde meydana gelen olaylar sonrası gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 50 kişiden 10'u tutuklandı. Tutuklananların arasında bulunan bir şahsın Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde hasta bakıcısı kadrosunda görevli olduğu belirtildi.


Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 1 Kasım cumartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Van ziyaretini protesto etmek için bir araya gelerek polise taşlı ve molotoflu saldırının ardından ara sokaklara kaçarak çok sayıda ev ve iş yerinin camlarını kıran, 4 arıcı yakıp 2'sine de zarar veren şahıslara yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Mobese ve güvenlik kameralarının görüntülerini inceleyen polis, şu ana kadar 50 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan ve sorguları tamamlanarak adli makamlara sevk edilen 50 kişiden 10'u tutuklanarak cezaevine gönderildi, 3 kişinin ise sorguları halen devam ediyor.


Tutuklananların arasında ise 1998 yılında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde hasta bakıcısı kadrosunda göreve başlayan ve son zamanlarda hastane acil servisi önünde park görevlisi olan M.S.G. isimli şahıs da bulunuyor. M.S.G.'nin olaylar öncesi kalabalığın arasında yer alarak atılan sloganlara eşlik ettiği ve polis ile gurubun önde gelenlerinin arasında yaşanan diyaloglarda da yer aldığının görüldüğü belirtiliyor.

iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 11:53:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?